Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Malac-csevegő tengerimalac.gemon.ro fórum / Malac-csevegő /  

Húzza a lábát...

Oldal  Oldal 1 / 6:  1  2  3  4  5  6  Következő »  
Szerző Astra12
Tag Nő

#1 | Elküldve: 9 Jan 2012 11:40 
Sziasztok!
Szegény 2 éves malackánkanak nagyon kijutott: atka, kötőhártya-gyulladás, ezeket kezeljük. Amivel az állatorvos sem tudott mit kezdeni: pár napja húzza a lábát. Talán a bal lábával lehet a gond, de nem egyértelmű. Általában a jobb oldalán ül és fekszik, amikor megy, szinte ugrik a hátsó felével, mint a nyuszik. Vakarózni tud a lábával, de mintha nyújtózkodni nem sikerülne neki. Az állatorvos meghajlítgatta, végigtapogatta a lábait, de nem talált semmit.
Szegényke csak fekszik, akkor mozdul meg, ha muszáj. De enni eszik jó étvággyal, a kajához még odadöcögni is hajlandó. De valószínűleg fáj neki.
Félek, hogy esetleg lebénul. Vagy lehet nekik pl. ízületi gyulladásuk?
Köszi minden kinek a segítséget!

Szerző Astra12
Tag Nő

#2 | Elküldve: 9 Jan 2012 11:45 
Vagy lehet, hogy a hasában van valami gond?

Szerző kisdome84

Tag Nő

#3 | Elküldve: 9 Jan 2012 13:44 
Astra12


Szia,

valami gond biztosan van, de az, hogy eszik, biztató jel.
Én mindenképpen azt javasolnám, más orvosnál is nézessétek meg a csöppet, mert ez akár bénulás jele is lehet. Nem találtam a lapodon, honnan írsz, de itt nézz szét, hátha ajánlanak valami kitűnő orvost a közeledben!

http://www.tengerimalac.gemon.ro/index.php?action=vthread&forum=20&topic=77&page=12
Carmen&Csabi Számodra én is csak ugyanolyan vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...

Szerző Astra12
Tag Nő

#4 | Elküldve: 9 Jan 2012 14:22 
kisdome84
Kösz!
Graf doktorékat ismerjük, az előző malacainkat műtötték is, de nagyon messze van tőlünk. De persze, ha nem látunk javulást, el fogunk oda is menni.

Szerző Rimi
Tag Nő

#5 | Elküldve: 9 Jan 2012 14:35 | Szerkesztve: Rimi 
Ha esetleg pesti vagy a leges legjobb hely az Áll.orvosi egyetem(Keletinél) ott kimondottan egzotikus állatokra specializálódott gárda dolgozik!Ha kell az elérhetőségük,megírjuk!!!!
Csipet Csapat:Malackáim:Misike,Riki,Angie,Bendécske,a kopasz szépség...Lucky és az örök szerelem:RICSIKE Ciáim:Sziszike és Vilike,Kutyusom:Ildike(német juhászkutya!)

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#6 | Elküldve: 9 Jan 2012 15:19 
Én mindenképpen az állatorvosit javaslom! Ott vannak a legjobb szakorvosok az országunkban, ráadásul olcsóbbak, mint Gráfék és alaposabbak.
A Keleti pu-tól 5 perc, autóval is be lehet menni. Minél hamarabb menjetek el, m ez így tényleg elég aggasztó......
Állatorvosi Egyetem, Egzotikus osztály, István u. 2. Időpontot pedig a : 1-478-4147-es számon tudsz kérni. Mindegy, h melyik dokihoz mész, mindegyik nagyon jó!!!

Szerző Astra12
Tag Nő

#7 | Elküldve: 9 Jan 2012 20:42 
gardosik
Kösz!

Szerző era
Tag Nő

#8 | Elküldve: 9 Jan 2012 21:30 
Astra12
Én is csatlakozom a lányokhoz ,mindenképpen az Állatorvosi Egyetemre vidd.a lábprobléma súlyos betegséget is jelezhet.az én előző malacom egyik reggel úgy jött elő a házából,hogy húzta az egyik hátsó lábát.Azonnal elvittük az állatorvoshoz,aki azt mondta,hogy daganatot tapint a hasában.Adott neki egy gyulladáscsökkentő injekciót Negyed óra alatt hazaértünk és a mali már nem volt magánál,majd pár percen belül meghalt.Az orvost felhívtuk magyarázatért,aki azt mondta,lehet,hogy anaphylaxiás sokkot kapott.Szörnyű érzés a mai napig,hogy segítségért mentünk és így alakult.Nagyon fontos,hogy hozzáértő,egzotikus állatok gyógyításában megfelelően jártas orvoshoz vigyétek.

Szerző kisdome84

Tag Nő

#9 | Elküldve: 10 Jan 2012 09:19 
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, Gráfékkal sem volt még problémánk, lekopogom, nekünk is ők vannak a legközelebb. De ha valami komoly baj lenne, biztos az állatorvosira mennénk.
Carmen&Csabi Számodra én is csak ugyanolyan vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...

Szerző Astra12
Tag Nő

#10 | Elküldve: 12 Jan 2012 01:19 
Köszönöm!

Szerző Astra12
Tag Nő

#11 | Elküldve: 7 Feb 2012 13:55 
Sziasztok!
Graf doktoréknél voltunk. Szegény malackánknak gerincsérve van egyre rosszabbodik. Most még kapott egy erős injekciót, de ha nem hat, nincs mit tenni. Állítólag tengerimalacot senki nem műt ilyen betegséggel, mert nincs hozzá felszerelés és a malac is olyan picike. Kínozni meg nem szeretnénk....
Szegény kis macika...

Szerző Rimi
Tag Nő

#12 | Elküldve: 7 Feb 2012 14:18 
Astra12
Nagyon sajnállom a kis malackádat!!!Lehet,hogy Gráfék diagnózisa tökéletes....de én azt szoktam mondani egy orvos véleménye nem vélemény,pláne egy ilyen súlyos esetbe.Rád bízom,de én biztos megmutatnám még másik dokinak már csak a saját megnyugtatásomra is.Azt már írtuk hogy az egyetemen vannak a leghozzáértőbb és felkészült dokik.Én a Pazár Péterhez járok,az ő számát meg tudom adni:20 5610443
Mind a három doki nagyon jó!Volt itt valaki akinek a malackáját Gráfék vizsgálták és nem találták meg a problémát,az egyetemen egyből megállapították de sajnos már késő volt......ha hamarabb észreveszik több esélye lett volna a malackának!!
Csipet Csapat:Malackáim:Misike,Riki,Angie,Bendécske,a kopasz szépség...Lucky és az örök szerelem:RICSIKE Ciáim:Sziszike és Vilike,Kutyusom:Ildike(német juhászkutya!)

Szerző Lius
Tag Nő

#13 | Elküldve: 7 Feb 2012 14:51 
Hú, ez Pazár doki magánszáma? Elmentem, mert én is hozzájárok (pedig le akart passzolni Molnár dokinak ), ha bármi van legalább tudom zaklatni!
A két kis kopasz: Befőtt és Bugyika, plusz a kis szőrgombóc: Usanka a lányaim és a fiam, a hosszúszőrű, Elvis Presley

Szerző abigel
Tag Nő

#14 | Elküldve: 7 Feb 2012 14:58 
Lius, ez az ő száma igen, eddig mindig el tudtam érni rajta. Ha éppen nem tudja felvenni, visszahív.
A banda: Püntyi, Mogyi, Döme, Tóni, Manó, és a két Pofi :)

Szerző Astra12
Tag Nő

#15 | Elküldve: 7 Feb 2012 15:15 
Rimi
Köszönöm, ha nem javul, akkor ott még lehet, hogy megpróbáljuk...

Oldal  Oldal 1 / 6:  1  2  3  4  5  6  Következő » 
Malac-csevegő tengerimalac.gemon.ro fórum / Malac-csevegő / Húzza a lábát... Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®