Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Malac-csevegő tengerimalac.gemon.ro fórum / Malac-csevegő /  

Mutasd be a tengerimalacod! ^^

Oldal  Oldal 1 / 324:  1  2  3  4  5  ...  320  321  322  323  324  Következő »  
Szerző Gegec

Tag 

#1 | Elküldve: 4 Dec 2007 17:29 | Szerkesztve: Gegec 
Hello!
Nekem két fiatal tengericocám van, Drazsé és Mézi. Drazsé fehér alapon kevés barna és még kevesebb fekete, Mézi barna-fekete és egy kis fehér. XDDDD Nagyon szeretem őket! Jól érzik magukat nálam, jókat kajálnak és punnyadnak. Minden harmadik nap, amikor tisztítom a helyüket, kiengedem őket 2-3 órára. Nah, akkor aztán futkároznak ide-oda ezerrel, meg ugrálnak. Egyre kevésbé félénkek, már csak akkor ijednek meg, ha fölöttük motozok valamivel (kábé másfél hónapja vannak nálam).

Képek:
Drazsé


Mézi:


És együtt a kezemben XDDDDD

Szerző Gemon
Admin Nő

#2 | Elküldve: 5 Dec 2007 09:02 | Szerkesztve: Gemon 
Cukifalatok!

"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Melone

Tag 

#3 | Elküldve: 5 Dec 2007 14:07 
Szia Gegec! Megnéztem a képeid a tengerimalackáidról.. Tényleg édesek.
Nekem is van két kis tengerimalacom már 4 hónapja. Az ők neveik: Kisőrdög (ő 1 abesszin tengerimalac: barna és fekete keverék a szine) és Hópihe (ő hosszú szőrű tengerimalac: vajsárga, fehér és szürke keverék)

Ők is cukik. Már kb 6 hónaposak.. Hópihe ahogy sejtem vemhes kb fél hónap múlva szülhet. Kicsit kétségbe is vok esve h hogy lesz utána az életem és az övék...
Remélem szépen nevelgeti majd. Képeket majd énis töltök fel valamikor.
Na majd még írok róluk..


csaóó

Szerző malomzsu

Tag 

#4 | Elküldve: 5 Dec 2007 21:38 
Hello!

Nagyon régóta nyomon követem ezt az oldalt és nagyon sokat segített abban, hogy hogyan kell helyesen törődni a malackákkal. Annyira megszerettem őket, hogy azóta már volt 5, jelenleg 3 kislány van.
A lényeg a lényeg: GRATULA az oldalhoz!

Szerző szaki
Tag 

#5 | Elküldve: 7 Dec 2007 19:30 
Hello! Nekem is 2 malacom van, 3 és fél hónaposak, de még mindig alig birom felvenni őket. Össze-vissza szaladnak mint az őrültek. Mikor kiveszem őket szétvizelik a szobát és minden mozdulatomtól rettegnek. Pedig sokszor etetem kézből őket, nagy ketrecük van és boldogok is. De néha teljesen elfelejtik hogy én vagyok a gazdi. Mit csináljak? Kérem valaki segítsen!

Szerző Gegec

Tag 

#6 | Elküldve: 8 Dec 2007 01:57 
Azt nem írtad, mióta vannak nálad. Az én cocványaim másfél hónapja vannak nálam, de ha a ketrecen kívül vannak, még nekem is hajkurásznom kell őket, nem engedik csak úgy felvenni magukat. Ha meg olyanjuk van, mindent megtesznek, hogy lemenjenek az ölemből. Több helyről hallottam, hogy kábé fél év, mire az embert megszokják. Az meg, hogy pisilnek, tök természetes, az enyémek is csurgatnak, ha kint vannak (is), sőt telebogyózzák a szobát, én meg megyek utánuk seprűvel és lapáttal! XDDDDDD

Szerző Gemon
Admin Nő

#7 | Elküldve: 8 Dec 2007 05:24 | Szerkesztve: Gemon 
Kevésbé lesznek félénkek, ha a szobában a bejárandó területüket különböző búvóhelyekkel, akadályokkal, kíváncsiságukat/felfedező magatartásukat serkentő vizuális korlátokkal rendezed be, és ide-oda eldugsz egy-egy fincsi falatot, nem csak egyszerűen leteszed a kis szőrmókokat. Persze ne éppen előtte etesd őket a ketrecben, mert akkor kevésbé lesz hatásos. Ha következetes (!) vagy, így lassan (!) rávezeted őket arra, hogy már akár várják azt, hogy kivegyed őket, mert ezt kellemes dologgal kötik össze.
Tanításnál egy adott inger másikkal való társítása a célravezető módszer, a két különböző inger (kivesznek - de nem félek/alig várom, mert ez jó nekem) társul és hasonló magatartásformát vált ki (jó dolog, ha felvesznek).

Amíg meg nem szokott minket és a környezetét, egyik ilyen riadozó, félénk malackánkat úgy vettem ki a ketrecből, hogy egy akkora kartonhengert, amelybe belefért - a testhossznál kicsit hosszabbat - a ketrecbe tettem, ő kíváncsiságból belemászott, erre én mindkét végét befogtam, kivettem, majd letettem a helyiségben a számukra kialakított helyre. Nálunk jól működött, játékból még néha most is megteszem.

Sok sikert a szelídítéshez!
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Gemon
Admin Nő

#8 | Elküldve: 8 Dec 2007 05:40 
Köszönöm, Malomzsu.
Egy-egy puszi a malackáid orrocskájára!
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző szaki
Tag 

#9 | Elküldve: 8 Dec 2007 13:25 
Köszi a segítséget, amugy kb. 2 hónapja vannak nálam. Akkor tehát amikor kiveszem őket mindig pisiszagú fog maradni a szoba? Mert nekem 2 hímem van, és szerintem most kezdenek ivarérettek lenni ezért igen büdöset hagynak maguk után. De ha ez az ára, akkor nincs mit tenni. Szerintem amugy az én malacaim inkább ravaszak, mert tudják jól, hogy nem bántom őket, de inkább nincs kedvük egy náluk sokkal nagyobb állattal foglalkozni Egyébként azt nem találtam az oldalon, hogy mikor érik el végső méretüket, úgy értem mennyi idős korukra nőnek fel teljesen? Az oldal szerintem is nagyon jó, a fórum pedig főleg jó ötlet volt! Gratulálok hozzá!

Szerző kata
Tag 

#10 | Elküldve: 8 Dec 2007 13:29 
nekem 8 tengeri malacom van !!!!!
2 8 és fél honapos 1 7 hónapos 2 9 hetes 3 kéthetes nagyon szeretem őket belőlök 2 hosszúszőrű 1 simaszőrű és 5 rozettás nagyon aranyosak és imádom őket

Szerző Melone

Tag 

#11 | Elküldve: 8 Dec 2007 13:48 
Látom itt mindekinek van kis kedvence hát nekem is..
Olvasgattam amiket irtatok...és ezekkel a kisebb problémákkal én is szembesülök.
Én is ki szoktam őket venni a ketrecből... de én nem viszem be őket a szobába.. csak a folyosónkra...kőrepadlóra.(mellesleg azt könnyebb tisztitani is)

Gegec! Remélem igazad lesz és fél év alatt jobban hozzászoknak a tengerimalcok az hozzánk gazdájukhoz.
Tök jó ez a csevegő fórum

Gemon! Neked milyen tengerimalackáid vannak?

Szerző kata
Tag 

#12 | Elküldve: 8 Dec 2007 13:49 
egy kérdés te akkor hol tartod a malacaidat??

Szerző Melone

Tag 

#13 | Elküldve: 8 Dec 2007 13:54 
Kata! Én ketrecben tartom őket. (ha tölem kérdezted egyáltalán)
Mit nem értettél jól?

Szerző kata
Tag 

#14 | Elküldve: 8 Dec 2007 13:57 
hát azt irtad ha jól láttam hogy te nem a szobádban tartod őket és én erre irtam hogy akkor hol érted??

Szerző Melone

Tag 

#15 | Elküldve: 8 Dec 2007 14:05 
Tényleg félreértetted

Szóval: Gegec irta h "telebogyózzák a szobát" és én erre irtam h én nem teszem őket szobába le, hanem folyosóra a kőpadlóra, amit könyebb tisztitani, mint 1 szőnyeget. (gondolom egyetértesz, nem?)

Oldal  Oldal 1 / 324:  1  2  3  4  5  ...  320  321  322  323  324  Következő » 
Malac-csevegő tengerimalac.gemon.ro fórum / Malac-csevegő / Mutasd be a tengerimalacod! ^^ Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®