Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Arhív tengerimalac.gemon.ro fórum / Arhív /  

Lány tengerimalacot szeretnék

Szerző vyca90
Tag Nő

#1 | Elküldve: 18 Jan 2011 19:06 
Sziasztok! Egy lány tengerimalacot szeretnék örökbefogadni Heves megyéből. Lehet kis tengerimalac is, de lehet már nagyobb is. Egy lány tengerimalac mellé szeretném hozni, úgyhogy olyan malac kellene, aki már volt nőstény társaságában. Esetleg lehet Jász-megyéből, vagy Borsodból is.
Írhatsz privibe is! Vica

Szerző csokmok
Tag Nő

#2 | Elküldve: 18 Jan 2011 20:58 | Szerkesztve: csokmok 
Szia Vica!

Örülök neki, hogy meggondoltad magad. Molly-nak is jobb lesz. Biztos nagyon megviselte. Nálunk Füli vigasztalta Csokit, és szerintem könnyebb volt így neki. Azóta is jó barátok. Bár most van egy kis veszekedés, de már kezd helyre jönni a dolog. Remélem minél hamarabb sikerül társat találni.
Milyen fajtát szeretnél mellé?
Malackáim: Moki (ő volt az első malackám, de már sajnos nincs velünk); Csoki (+); Füli; Szöszi; Optimus; Maca; Picur; Pikacsu

Szerző JKinga
Moderátor Nő

#3 | Elküldve: 18 Jan 2011 21:06 
vyca90, azokon a dolgokon tudsz és akarsz-e majd változtatni, amikre felhívtuk a figyelmedet az elhunyt Mazsi kapcsán? Itt szeretném megjegyezni, és megkérni Téged arra, javítsd az általad belinkelt honlapon http://5mp.eu/web.php?a=mazsiesmolly azt a rengeteg téves információt, ami félrevezetheti a kezdő malactartókat, ha netán oda tévednének...
"Aki hagyja, hogy megszelídítsék, az a sírás kockázatát is vállalja vele. " (Antoine de Saint-Exupéry: A kis Herceg) Malackáink: Robin, Mogyi, Folti, Tádé, Fanni és Lili. In memoriam: Tapi és Gombi

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#4 | Elküldve: 18 Jan 2011 21:38 | Szerkesztve: gardosik 
Szerintem Kinga pl. az 50-es ketrecre, a krumplira, zöldségek mennyiségére, a verekedésre(nem rendszeres), forgács cseréjének idejére, a fakéreg fogkoptatására (széna!!!) gondol főleg. Én azért bízom abban, h Mazsika elvesztése után ez tisztázva lett az Örök malacmezők topikba, Mollika pedig reméljük új barátot fog kapni!

Szerző vyca90
Tag Nő

#5 | Elküldve: 18 Jan 2011 22:19 
Sziasztok! Hát először is köszönöm, hogy erre a sok hatalmas nagy problémára újra és újra felhívjátok a figyelmemet!! Mert ugye biztos nem jegyeztem meg elsőre, mikor meghalt a tengerimalacom, és ugye biztos azt sem szívleltem meg, hogy Mollynak társ kell. A honlappal kapcsolatban annyit szeretnék elmondani, hogy ez egy iskolai feladat volt, és nagy örömmel készítettem, sajnálom hogy nektek nem tetszett. Nem hinném hogy olyan sok téves információt tartalmazhat, mert a ketrec sem 50 cm-es van benne, hanem le is van fényképezve. A másik meg az, hogy Mazsolának sem a kajával volt gondja, mert majdnem két évíg volt velem, és sose volt semmi baja. Molly is beteg lett volna, ha a kajával lett volna a baj, ez az egyik, a másik meg hogy azóta sokkal jobban odafigyelek én is a táplálására. Jah és a szénával nem tudom mi a probléma, múltkor azt írtátok, hogy mindíg legyen előtte, ez van feltüntetve a honlapon is, és Molly előtt is mindíg van.

Remélem most már elhiszitek, hogy én is felelős tengerimalac tartó vagyok, és a legjobbat akarom a malacomnak, és a legtöbbet megteszem érte.

Szerző csokmok
Tag Nő

#6 | Elküldve: 18 Jan 2011 22:27 | Szerkesztve: csokmok 
Vica

Szerintem senki nem akar bántani, csak szeretnék, ha a malackád minél tovább veled maradna és a neki megfelelő kaját kapná. Csak jót akarnak. Tudom, hogy nagyon szereted a malikat. Ezért is kérlek, hidd el nekik amit írnak. Ők már régóta tartanak malackákat. Szerintem az oldal amit készítettél jó és tudom, hogy a hibákat pedig ki fogod javítani.
Malackáim: Moki (ő volt az első malackám, de már sajnos nincs velünk); Csoki (+); Füli; Szöszi; Optimus; Maca; Picur; Pikacsu

Szerző JKinga
Moderátor Nő

#7 | Elküldve: 18 Jan 2011 22:40 
vyca, felesleges így nekünk támadni, nem vitatom, hogy örömmel készítetted, ettől függetlenül a honlapon sajnos igen sok téves információ szerepel, hadd ne hozzak példákat, sokat tudnék... Nem azért hívtuk fel a figyelmedet ezekre, hogy kötekedjünk, vagy megbántsunk vele, ha olvasod a fórumot, tudhatod, hogy mi csak a malacok érdekeit tartjuk szem előtt.... Még valami, ezt sem kötekedésnek szánom... Az, hogy egy malacnak nincs baja egyfajta élelemtől, nem jelenti azt, hogy a másiknak nem lehet.... És minek kísérteni a sorsot feleslegesen? Van olyan malac is, aki vígan eszi a salátát, és van olyan, aki egy levéltől elpusztult... Mint ahogy két egyforma ember, úgy két egyforma malac sem létezik.
"Aki hagyja, hogy megszelídítsék, az a sírás kockázatát is vállalja vele. " (Antoine de Saint-Exupéry: A kis Herceg) Malackáink: Robin, Mogyi, Folti, Tádé, Fanni és Lili. In memoriam: Tapi és Gombi

Szerző apolkapolli
Moderátor Nő

#8 | Elküldve: 18 Jan 2011 22:54 
Kedves Vyca!
Gondolom nagyon rossz érzés lehet, hogy a sokáig készített és szépen kivitelezett honlapodat nem fogja mindenki feltétlen örömmel. Nekem tetszik a designja és a malijaid képei és szépek. DE ha valóban felelős malactartó vagy ahogy írtad, (Én biztos vagyok benne hogy csak a legjobbat szeretnéd a malijaidnak!!) akkor mások segítségét inkább tárt karokkal fogad ne ellenségesen. Ha belegondolsz amikor szegény malid bajban volt egyből ezen a fórumon fordultál segítségért mert te is tudtad hogy itt olyan tanácsokat kapsz amik segíthetnek a malidon. Ha akkor rá merted bízni a kis malid életét az itteni hozzáértő és tapasztalt emberekre akkor most nem értem hirtelen miért változott meg a velük szembeni hozzáállásod. Ha én a helyedben lennék inkább megkérném a Kingát vagy a Katát, hogy közösen javítsátok ki az a néhány kis gubancot az oldalon. Még jól is érezhetnétek magatokat és te is tanulsz közben, ők pedig jobban megismernek, ez a egy barátság szép kezdete is lehetne, és még az a sok munka amit az oldalnak szenteltél sem veszne kárba!!!Szívesen segítenék benne én is de egyenlőre inkább még csak tippeket ellesni és tanácsokat meghallgatni vagyok a fórumon.
malackáim: Mendy és Sammy (Paladin) és az afrikai fehérhasú törpesünijeim: Merlin és William

Szerző apolkapolli
Moderátor Nő

#9 | Elküldve: 18 Jan 2011 23:11 
Még egy utolsó gondolat ehhez a témához. Szerintem ha ennyire nem szeretnéd az itteni mali gazdik tanácsait megfogadni (de remélem nem így lesz), akkor legalább a "hivatkozás" fülnél ne írd be ezt az oldalt.
malackáim: Mendy és Sammy (Paladin) és az afrikai fehérhasú törpesünijeim: Merlin és William

Szerző vyca90
Tag Nő

#10 | Elküldve: 18 Jan 2011 23:48 
Sziasztok! Én elhiszek minden dolgot amit írtok, meg amikor nekem meglett az első malacom, az összes tudnivalót is innen olvastam el, és elhiszem hogy igazat is mondtok. Nem akartalak titeket letámadni sem, és azóta hogy Mazsi meghalt, Molly-nak tényleg más az étrendje, és mindíg odafigyelek a víz kicserélésére naponta, meg a megfelelő szénára is. Ezért sem esett jól, hogy én egy tengerimalac kereső topicot nyitottam, de olyan válaszokat kaptam, amik inkább a "kioktatásról" szóltak. A honlapot pedig kifogom javítani, amint lesz időm, csak mostanában elfoglalt vagyok a vizsgáim miatt. Arra gondoltam, hogy inkább csak a saját malacaim bemutatása lesz fent, meg a házi barkácsolgatások, amiket mi készítettünk nekik. Mert igazából tényleg nagyon sok minden van, amit az étrendjükkel kapcsolatban lehet írni, és az nagyon sok dolog.

Azért remélem találok majd valakit, aki szivesen ad nekem örökbe egy lány malacot, mert Molly mostanában tényleg magányos, nem is csipog annyit, és lehet akármilyen jó az étrendje, akármennyit is foglalkozhatok vele, egy tengerimalac társ lenne a legjobb neki szerintem.
Jó éjt, Vica.

Szerző JKinga
Moderátor Nő

#11 | Elküldve: 19 Jan 2011 00:03 
vyca, mi is csak azért tettük fel ezeket a kérdéseket, hogy a leendő malacka sorsáról ezúton is érdeklődjünk, gondoskodjunk, legalábbis amennyire fórumon keresztül lehet. Te is tudod, hogy nem a kioktatás a szándékunk... A honlap nem rossz, ezt nem mondta senki, csak tartalmaz nem helyes információkat és ez félrevezető lehet... Ha gondolod, szívesen segítünk azzal, hogy megírjuk azokat a dolgokat, amiket javítani kellene, mert jó, ha van több honlap is erről, csak az is fontos, hogy tényleg pontos infok legyenek fent. Örülök, hogy változtattál dolgokon, és ebből biztosan Te is érzed, hogy ezt jobb lenne úgy megtenni mindenki esetében, ha nem veszít el az ember egy malackát sem, mi ezen dolgozunk... És biztos vagyok benne, hogy lesz, aki örökbead Neked malackát.
"Aki hagyja, hogy megszelídítsék, az a sírás kockázatát is vállalja vele. " (Antoine de Saint-Exupéry: A kis Herceg) Malackáink: Robin, Mogyi, Folti, Tádé, Fanni és Lili. In memoriam: Tapi és Gombi

Szerző Jutka
Tag Nő

#12 | Elküldve: 8 Feb 2011 12:38 
Sziasztok!

Kb. 1 hónapos kislány malackát keresek Vác környékéről vagy Budapestről. Fotós jelentkezéseket várok. Egy 5 és fél hónapos kislány kismalac már nagyon várja leendő "kistestvérét".
Mivel autóm nincs, így a szállításban segítséget kérek.

Arhív tengerimalac.gemon.ro fórum / Arhív / Lány tengerimalacot szeretnék Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®