Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Etetés, gondozás tengerimalac.gemon.ro fórum / Etetés, gondozás /  

Leválasztás

Oldal  Oldal 1 / 5:  1  2  3  4  5  Következő »  
Szerző LuccaBendi
Névtelen 

#1 | Elküldve: 4 Feb 2008 21:59 
Sziasztok.születtek kb 2- 3 hete kisconijaim. és olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy mennyi idő múlva lehet őket elválasztani az anyuktól? mert ajándékba szeretném adni az egyiket. sajna 5 ből 2 maradt csak :S de ők szépek. légyszí írjátok meg. köszi előre is by

Szerző Gemon
Admin Nő

#2 | Elküldve: 6 Feb 2008 23:41 
Kedves LuccaBendi,

A honlapon találsz erről infót. Legalább 3,5 hetes legyen (semmiképp se kevesebb!), de még jobb, ha 4 hetes, amikor elajándékozod. Ne add olyannak, aki csak egyedüliként tartaná, keress olyan gazdit neki, aki egy másik (lehetőleg azonos nemű) malacka mellé viszi vagy örökbe fogad még egyet, hogy társa legyen. Nagyon nehéz neki így is, stresszként éli majd meg a hirtelen változást (új környezet, más szagok, hangok, kiszakadás a rutinból, a fészek biztonságából), és ha még egyedül is marad, azt egy "átlaggazdi" fel se fogja, milyen szörnyű egy ilyen szociális, félénk állatkának, mint a tengerimalac.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Szamler Adrienn
Tag Nő

#3 | Elküldve: 23 Sze 2008 11:18 
Sziasztok!
Én azt szeretném megkérdezni,hogy a pici malikat
mennyi idősen lehet elválasztani az anyától?
Előre köszi a választ

Szerző Gemon
Admin Nő

#4 | Elküldve: 23 Sze 2008 11:53 
a pici malikat mennyi idősen lehet elválasztani az anyától?

3 és fél hetes korukig maradjanak a mamival!

A nőstény malackák ezután is vele maradhatnak, a híme(ke)t legkésőbb négyhetes korukban külön kell tenni. Hány hím született? Ha csak egy van, rendezd úgy, hogy minél hamarabb kapjon társat, mert egyedül szenved.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Szamler Adrienn
Tag Nő

#5 | Elküldve: 24 Sze 2008 11:00 
Kettő születtett és mind a kettő kislány.
Köszönöm a válaszod.

Szerző Szancus

Tag Nő

#6 | Elküldve: 11 Nov 2008 18:18 
Szia Gemon! Ma választottam szét a piciket a mamától mert fiúkta sikeredtek! Pénteken voltak 5 hetesek de csak most volt lehetőségem őket külön rakni! Ugye még nem lehetséges hogy befedezték a mamát??? köszönöm a választ
Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.
James Herriot

Szerző Gemon
Admin Nő

#7 | Elküldve: 11 Nov 2008 18:28 
A mamát nem, de a hugicákat, ha lennének, erősen stresszelnék, ezért jó olyan esetben a "rámenőseket" már 3,5 hetesen, a nyugodtabb vérmérsékletűeket 4 hetes korukban a hugicáktól és a mamától külön tenni.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Szancus

Tag Nő

#8 | Elküldve: 11 Nov 2008 18:44 
Köszönöm a választ! Csak 2 kisfiú született nincsenek hugicák! Akkor megnyugodtam hogy a mamát még nemigen fedezhették be!
Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.
James Herriot

Szerző Extremy
Tag Nő

#9 | Elküldve: 22 Feb 2009 13:01 
Sziasztok!

A kicsik ma 3 hetesek és még az anyjukkal vannak,de már udvarolnak (berregnek,riszálnak) azonnal válasszam szét őket,vagy a mama 1-2 napig még nem hagyja magát?Gyors sos kellene...szakértők?
Kyra és Dominó

Szerző natasaxskizo
Tag Nő

#10 | Elküldve: 22 Feb 2009 14:27 
3,5-4 hetesen kell elválasztani az anyjuktól. Az én fiamat, Glorcsút 4 hetesen választottam el az anyjától, de ő nem berreget és nem riszálta magát...

Három és fél-, négyhetes korukban a kölyköket nemek szerint szétválasztjuk, mert a nőstények általában 35 naposan, a hímek pedig általában 60 naposan ivarérettekké válnak.
az emberek többsége beszél az állatokhoz, de csak kevesen értik, mit is mondanak.

Szerző Extremy
Tag Nő

#11 | Elküldve: 22 Feb 2009 16:04 
köszi natasa!
Az igazság az,h mind2-en riszálnak és berregnek,de Kyra azért rendet tesz,ha ngyon szemtelenek lennének. Akkor jövő7 közepe táján el lehet őket választani. (Kyra eléggé lefogyott rendesen eszik és iszik és ő is kapja a cebiont,de mégis eléggé vékonyka.
Kyra és Dominó

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#12 | Elküldve: 22 Feb 2009 21:38 
Mi is akkor vettük ki Gizmót Mazsika mellől, amikor elmúlt 4 hetes. Nekünk már 2 hetesen kezdte riszálni magát és 3 hetesen már tanulgatta, h hogyan kell ráugrani a lányokra Mazsikával olyan berregéseket lezavartak, h csak lestünk, aztán megunta a mama és rendet tett Figyeljed, h szopnak-e még, m Natasa által megadott időben kezdenek leszokni a szopikázásról is. Gizmo 4 hetesen már külön is aludt, így nyugodtan adtuk oda a lányom osztálytársának. Azóta a kis barátjával már boldogan futkosnak, ugrálnak és hatalmas fiúcska lett!!
Mazsi most kezdi utolérni magát (6 hete szült), kezd végre egy kicsit kikerekedni

Szerző Extremy
Tag Nő

#13 | Elküldve: 23 Feb 2009 10:54 
Akkor ha jól értelmezem,nem tudják befedezni a mamát,mert 60 napos koruk körül lesznek ivarérettek. A héten költöznek a kis drágáim. (Bummnak úgy néz ki,h hosszú szőre lesz , kár h nem kislány...) Még szopiznak azért,de egyedül esznek is meg isznak is már és természetsen a szénába szeretnek naggyon belebújni. És éjszakánként meg napközben is berregnek és riszálnak. Olyanok mintha táncolnának és akkorák,h már alig férnek oda a mamához szopizni... naggyon szépek.
Kyra és Dominó

Szerző natasaxskizo
Tag Nő

#14 | Elküldve: 23 Feb 2009 18:35 
Az én malackám nem sokáig szopizott ha jól emlékszem, az utolsó 2 hetet száraz kaja+gyümölcs, zöldség evéssel töltötte vagy csak nagyon ritkán szopizott és nem láttam. De ő egyedül született, lehet azért.
az emberek többsége beszél az állatokhoz, de csak kevesen értik, mit is mondanak.

Szerző Extremy
Tag Nő

#15 | Elküldve: 25 Feb 2009 10:23 
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,h hogy kell a kiscocikat leválasztani az anyjuktól. Mármint fokozatosan,vagy egyből külön lehet költöztetni őket. Ma 3,5 hetesek és vagy ma vagy holnap költöznének az új helyre. Van vmi különösebb dolog amire figyelni kell,vagy egyszerűen csak átpakolom őket és kész? Segítsetek ebben légyszi.
Szakértők?
Kyra és Dominó

Oldal  Oldal 1 / 5:  1  2  3  4  5  Következő » 
Etetés, gondozás tengerimalac.gemon.ro fórum / Etetés, gondozás / Leválasztás Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®