Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés /  

Remeg, talán fázik vagy fél?

Oldal  Oldal 1 / 4:  1  2  3  4  Következő »  
Szerző lionLeo
Tag Nő

#1 | Elküldve: 7 Máj 2011 23:36 
Miért remeg a tengeri malacom (fiú)?
Tegnap kaptam a tengerimalacom és amikor simogatom néha elkezd rezegni ..leginkább a telefonhoz tudnám hasonlítani..segítség talán fázik?de a lakásban
20°C-van..Talán fél?
előre is köszönöm

Szerző apolkapolli
Moderátor Nő

#2 | Elküldve: 7 Máj 2011 23:57 
Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk LionLeo . Ha tegnap kaptad a tengerimalacod (mi is a neve? ) akkor egy pár napig hagyd békén (hadd vonuljon vissza a házába majd este kijön enni ha sötét és csend van), hogy legyen ideje és esélye megszokni a helyét. Remélem már van vagy tervezel neki azonos nemű társat min. 6 hónap korkülönbséggel mert a tengerimalacok nagyon társigényes állatok.
Nem nem fázik. A tengerimalacod jelenleg retteg azért remeg úgy mint egy telefon. Még nem szokott meg téged és fél tőled, új hely, új szagok, új ízek. Gondolj bele ha téged elvinnének valahová és egy óriás hirtelen ölbe kapna és nekiállna piszkálni. Ugye te is félnél? Sok türelemmel és kedvességgel azonban majd megszeret és akkor már élvezetből fog remegni ha simogatod. Gratulálok az új tengerimalidhoz!
malackáim: Mendy és Sammy (Paladin) és az afrikai fehérhasú törpesünijeim: Merlin és William

Szerző Tiramisu
Tag Nő

#3 | Elküldve: 8 Máj 2011 14:03 
lionLeo
Csatlakoznék apolkapollihoz, mivel még csak egy napja van nálad, idegen neki a környezet, a szagok, minden. Ilyenkor hagyni kell, hadd szokja az új környezetet, és majd ha sokat törődsz vele, biztosan megnyugszik, barátkozni fog.
Sok sikert hozzá, és minél előbb szerezz be mellé egy azonos nemű társat!
Malackák: Lili és Lizi Ékszerteki: Tóbiás "Ha mi magunk nem bízunk meg egy állatban, hogyan várhatjuk el hogy Ő megbízzon bennünk?"

Szerző dodomano
Tag Nő

#4 | Elküldve: 8 Máj 2011 17:22 
Amúgy nekem is voltak ilyen horror megjelenések,hogy Mazsi felállt a házikóra(kivoltak engedve a padlóra)és elkezdett remegni úgy,hogy a ház is remegett

Szerző Milly
Tag Nő

#5 | Elküldve: 6 Sze 2011 19:27 
Sziasztok! Van egy tengeri malacom,Milly akit 2 éve kaptam egy fiú malaccal együtt aki Blekinek hívtak.Ő tavaly nyáron elpusztult.Úgy egy fél éve kezdtem el Millyt igazán szelídgetni.Néha amikor kiveszem vagy simogatom elkezd remegni.Nem tudom hogy akkor most fél,jól vagy nem jól érzi magát,üdvözöl,figyelmeztet vagy fázik.Van egy kis sárga pokróca amivel betakarom amikor kiveszem,szóval nem hiszem hogy fázna.DE olyankor meg evés közben is remeg. Lehet hogy a t.malacok érzékenyek néhány színre pl. a sárgára??? vagy a parfümöm miatt van ez??? Kérlek segítsetek!!! Előre is köszi a malacom nevében is!!!

Szerző Royston
Tag Nő

#6 | Elküldve: 6 Sze 2011 19:52 
fél év után nem gondolnám, hogy félne. Ha ölbe veszed és úgy simogatod kényelmesen elfexik? Akkor inkább örül neked. Egyébként meg kéne neki egy azonos nemű társ, egy pici malacka, sokkal boldogabb lenn, mint egyedül.
Malackáim: Momo, Zuzenya, Rozsi és az ő gyermekei Marcus és Popika, és Krampuszka, Shaláta valamint Mimóza és új barátnéja Turpika, de ne feledkezzünk meg a kóckirálylány Medvecukorkáról sem

Szerző Milly
Tag Nő

#7 | Elküldve: 6 Sze 2011 19:56 
Igen úgy fekszik akár egy kis hercegnő . és a szüleimmel éppen ezen gondolkozunk és lehet hogy a névnapomra (nov.10. Réka) kapok egy kölyköt.Már a neve is elvan döntve. Mia lesz az apróság neve.

Szerző kszilvi

Tag Nő

#8 | Elküldve: 6 Sze 2011 20:07 
De most azonos neműt vegyetek mellé, ne hímet, mert nem jó neki, ha szaporítod!
Fotós oldalam: https://www.facebook.com/SzilviPhotography

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#9 | Elküldve: 6 Sze 2011 22:20 
Ha lesz társa, akkor sokkal bátrabb lesz és nem fog félni. A remegés általában félelem..... stresszes a malackád, ami sajnos nagyon nem tesz jót neki.

Szerző Royston
Tag Nő

#10 | Elküldve: 6 Sze 2011 22:47 
Betegen, sorozat szülésektől elgyengülve nem csoda, hogy remeg és stresszes.
Malackáim: Momo, Zuzenya, Rozsi és az ő gyermekei Marcus és Popika, és Krampuszka, Shaláta valamint Mimóza és új barátnéja Turpika, de ne feledkezzünk meg a kóckirálylány Medvecukorkáról sem

Szerző era
Tag Nő

#11 | Elküldve: 7 Sze 2011 10:31 | Szerkesztve: era 
Milly
Jobb lenne egy újabb malacka beszerzése előtt szegény Millyt elvinni egy hozzáértő állatorvoshoz állapot ellenőrzésre,és egy komplett vitaminkúrát végigcsináltatni,mert a remegés a legyengült állapot miatt van.Azt is jó lenne,ha megírnád,miket adsz neki enni,mert ha nem néztél utána,hogy kell megfelelően táplálni a tengerimalacokat,újra legyengül majd,nemcsak ő,hanem az új jövevény is.Amit egyes állatkereskedésekben árulnak rágcsálóeledel és tengerimalac eledelnek,sajnos nem megfelelő táplálék nekik.Jó lenne tudni,milyen városban élsz,és nagyon szívesen ajánlunk neked orvost és állateledelt is és egyéb malactartáshoz szükséges fontos tudnivalókat!! Addig is,kattints rá a lap tetején a privát üzenetek és a kisemlősöknek eledelek közti sávban levő ábrákra /pl.gyümölcskosár/és olvasd
el a mögöttük levő tudnivalókat Meg fogsz lepődni,mi mindent kéne tudnod a megfelelő malactartásról!!!!
Ezt például meghallgattad már? http://www.gemon.ro/viselkedes3.htm#hangok

Szerző Milly
Tag Nő

#12 | Elküldve: 7 Sze 2011 15:49 
meghallgattam az összes hangot de egyik sem hasonlít ehhez a remegéshez,ezért kértem tanácsot tőletek itt a fórumon.de nincs is hangja a remegésének.tesóm néha mondja hogy látja rajta hogy remeg de én nem látom meg különben is mit tud egy 5 éves a malacokról?! am egerhez közel egy faluban lakok és az egri állatkorházban az állat orvos nem igazán ért a amlacokhoz. egyszer elmentünk mert fura rovarszerű izék voltak a szőrükben.és általában abból a kereskedésből szoktuk venni a tápot amiből Millyéket vettük.anyum nagyon figyel ezekre a vitaminokra,és folyamatosan van előtte zöldség,gyümölcs de Milly nagyon finnyás és ezt sem értem.

Szerző geri777
Tag Férfi

#13 | Elküldve: 7 Sze 2011 16:20 
Egyedül a malac sokkal bátortalanabb,válogat,nem eszik meg mindent,ezért válogat. Ha látják egymást,látják hogy a másik megeszi akkor ős is megfogja.A remegésben biztos lehetsz hogy nem fázik főleg ha be is takartad.
era:
Millyt elvinni egy hozzáértő állatorvoshoz állapot ellenőrzésre,és egy komplett vitaminkúrát végigcsináltatni,mert a remegés a legyengült állapot miatt van.

Megkaptad a választ a kérdésedre,szerintem egyértelmű miért remeg.Jó hogy anyukád odafigyel a vitaminokra,csak az baj nem tudjátok mit is kéne nézni rajta.Folyamatosan ne legyen előtte zöldség gyümölcs,csak annyi amennyit félóra alatt megeszik.Folyamatosan szénának meg víznek kell előtte lenni.
Debrecen: Dagi,Pöcök,Töki

Szerző Milly
Tag Nő

#14 | Elküldve: 7 Sze 2011 16:56 
víz és széna mindig van.és majd keresünk állatorvost mert anyum szerint sem állapot hogy így hullik szegénykém szőre

Szerző era
Tag Nő

#15 | Elküldve: 7 Sze 2011 20:06 
Milly
mit adott az állatorvos az élősködők ellen?

Oldal  Oldal 1 / 4:  1  2  3  4  Következő » 
Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés / Remeg, talán fázik vagy fél? Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®