Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés /  

Szelídítés

Oldal  Oldal 1 / 49:  1  2  3  4  5  ...  45  46  47  48  49  Következő »  
Szerző lovas tnc

Tag 

#1 | Elküldve: 22 Ápr 2008 21:47 
nekem is lenne egy kérdésem. Nem értem. Piero viszonylag nyugodtan tűri, hogy a terráriumba megfogjam és kivegyem de Füli néha alig tudom megfogni és miközbe veszem ki visít, pedig szerintem szakszerűen fogom mind két kezemmel, ahogy a honlapon olvastam. mi a baj velem?

és még egy egyáltalán nem fontos kérdés de engem érdekel. A tengerimalcok, hogy mutatják ki, hogy szeretik a gazdájukat?

Szerző Gemon
Admin Nő

#2 | Elküldve: 23 Ápr 2008 23:47 | Szerkesztve: Gemon 
néha alig tudom megfogni és miközbe veszem ki visít

Invitáld be a felvonóba (klikk erre a szóra a részletekért), akkor kevésbé lesz stresszes. Van olyan malacka, amely ezt így éli meg, nehezebben szokik kézhez, idővel változik, ha többször történik meg a pozitív megerősítés (kivesz, de kapok valamit, nem történik velem rossz), megszokja vagy később már jobban tűri ezt.

A tengerimalcok, hogy mutatják ki, hogy szeretik a gazdájukat?

Többféleképpen, egyéntől és a körülményektől függ (mit szoktak meg, mihez lettek szoktatva). Nálunk pl. nyalogat, finoman harapdál (pl. az orrod), hozzánksimul, elterül, vagy a "vadócabb" (ilyen is van) kevésbé nyugtalan, valamennyire lecsitul, apró kicsi jelzések, tudni kell (vagy meg kell tanulni) felismerni.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző goldana
Tag 

#3 | Elküldve: 7 Máj 2008 10:09 | Szerkesztve: goldana 
sziasztok!!
Én pár napja kaptam egy tengerimalacot és kicsit vadóc, szeretném szelídíteni de azt sem engedi, hogy megsímogassam.Mit tegyek???
segítsetek!!!

Szerző Esthella
Tag 

#4 | Elküldve: 7 Máj 2008 10:43 
Goldana!

A lényeg hogy ne erőszakoskodj vele. Idő kell amíg megszokja eleve az új környezetét, meg az új gazdit. Beszélj hozzá, hogy szokja a hangod. Próbáld ölbe venni, de ha menni akar, akkor hagyd, ne érezze kényszernek hogy az öledben kell lennie

Szerző Gegec

Tag 

#5 | Elküldve: 7 Máj 2008 10:44 | Szerkesztve: Gegec 
Legyél vele türelmes! Új helyen van, amitől kicsit fél még, idő kell, hogy hozzászokjon az új környezethez is, meg hozzád is. Minden nap vedd ki egy kicsit, a kezedben símogasd, nyugtatgasd, és beszélj hozzá, valamint próbáld a kezedből etetni olyankor (nem baj, ha egyenlőre még nem akarka elfogadni, bár a kedvenc kajának általában nem tudnak ellenállni a malik). De ami a legfontosabb, hogy vegyél neki egy azonos nemű társat, mert a tengerimalac társas állat, és ha egyedül hagyod, akkon szenvedni fog! (SZERK.: ismét dupla-válasz! XDDDDD )

Szerző Evelin 26
Tag 

#6 | Elküldve: 2 Jan 2009 20:10 
Hogyan szelidítsem meg a tengerimalacaimat? Van egy 1 éves lány, aki eleinte szelíd volt, de szült és elvadult. Néha megharap ha felemelem. Ha kiengedem őket alig tudom megfogni. Meg se mozdulnak, csak a szekrény mögé bújnak, ha én is a szobában vagyok. Ha az ölembe veszem és simogatom akkor nincs semmi gond csak ott fekszik.
A másik 4 hónapos, de vele még nehezebb a helyzet. Van 100x40-es ketrecük, de ő csak akkor jön ki a házából ha éhes és eszik. Ha hozáérek elkezd "visítani". Őt még nehezebb elkapni. Ha ölbe veszem, akkor ki akar ugrani. Volt még egy fiú(akit eladtam), de azzal semmi gond nem volt, vagyis nem az én hibám, hogy ilyenek (mielőtt még valaki rám fogja). Persze tudnék tenni valamit, de nem tudom, hogy mit.

Szerző cocoka
Tag Nő

#7 | Elküldve: 2 Jan 2009 20:19 
próbáld meg kézből etetni.. kajával könnyen le lehet kenyerezni őket
ha tudod, hogy mit szeretnek a legjoban, vedd őket ölbe, először nyugtasd meg őket, majd etesd meg
hidd el, ha kitartó vagy, elöbb utóbb "elkezd olvadni a jég" én azért szoktam ezt javasolni, mert mivel a malik szeretnek enni, így egy kellemes tevékenységet tudnak hozzád kötni, így megtanulják, hogy te csak örömet szerzel nekik

Szerző Evelin 26
Tag 

#8 | Elküldve: 3 Jan 2009 13:13 
Igen és már próbáltam. De még kipróbálom. Csak előfordol, hogy ilyenkor az én ujjamat harapja meg

Szerző DooDee

Tag 

#9 | Elküldve: 3 Jan 2009 16:19 
Akkor adj neki nagyobb darabokat kézből, pl nagyobb darab sárgarépát, almát, vagy ilyesmi, hogy az ujjadat közvetlenül ne érje el. Aztán amikor már elfogy a répa annyira, hogy az ujjad ismét veszélybe kerül, akkor már lerakhatod eléje... Mégiscsak kapott valamennyit a te kezedből is. Nem direkt harapja meg az ujjad, előre nem nagyon lát, ezért az orrára hagyatkozik, és hát a kezednek is répaillata van

Szerző TKAniko
Tag Nő

#10 | Elküldve: 6 Jan 2009 22:25 
Nekem is gondom van az egyik malacommal, mint Evelin 26-nak. A kérdésem, hogy hogyan kell megszelidíteni egy tengeri malacot. A malac már legalább 1,5 éve megvan. Az egész malac olyan merev, állandóan visit és nyafog. Megfogom menekül tőlem. Ha hozzáérek akkor nyüszit. Az utóbbi két hónapban már jókedvűnek tűnt és sokszor megmarad az ölemben, de ha megsimogatom akkor még az esetek többségében visit. Életében eddig kétszer dorombolt, amikor megsimogattam. (a mobiltelefon és a lakáskulcsok csörgésekor viszont állandóan dorombol) Viszont nyalogatja az ujjaimat már kb 2 hónapja, aminek nagyon örülök, de sajnos még mindig nem tud dorombolni... A másik malacom állandóan odajön, ha megsimogatom dorombol. Szóval egy nagyon jókedvű, vidám malac szerintem. Várom tanácsokat, hogy hogyan szeliditsem meg...

Szerző Gemon
Admin Nő

#11 | Elküldve: 7 Jan 2009 10:10 
Lehet, hogy alapból ilyen félénk, az egyik malackánk ilyen, még most is néha bepánikol, mikor fel akarom venni, ezért egy cselt alkalmazok, lásd itt.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző babszi
Tag Nő

#12 | Elküldve: 22 Jan 2009 22:45 
sziasztok.
van két pici fiú malackám,az egyik 3hónapos és egyhónapja van nálam,a másik 2hónapos és egy hete van nálam.a nagyobbik malacka már nem annyira félős,kézből lehet etetni,oda is jön hozzám ha hívom,de azt már nem hagyja hogy megsimogassam vagy ölbe vegyem,csak a ketrecében engedi h hozzányúljak.ha sikerül elkapnom,akkor sem marad egy percig sem az ölemben,egyböl leakar ugrani és harapdálja az ujjam.ez miért van??hogyan lehetne szelídebb??lehet hogy még túl fiatal??kérlrk adjatok vmi ötletet!!

Szerző babszi
Tag Nő

#13 | Elküldve: 22 Jan 2009 22:53 
A kisebbik malackám teljesen szívbajos egy hete van nálunk de sokkal félősebb mint az elsö malackám volt az elején.egyáltalán nemlehet megsimogatni,fejveszte menekül minden mozgásra.bár eddig 2x tudtam kézből etetni és csak akkor ha a haverja is ott volt és akkor csak nehezen jött oda!látszik rajta hogy sokkal félősebb!tudom h még csak 1hete van nálam és még kicsi de aggódom h ö nemlesz szelíd malacka.nehéz elképzelni hogy 1x odafog jönni hozzám.tényleg nagyon félős.ijen malackánál mi a legjobb megoldás??

Szerző Timcsy

Tag 

#14 | Elküldve: 22 Jan 2009 23:12 
Babszi, egy hét alatt még nem tud kiismerni téged egy malacka,ahhoz több idő kell, törődés. Nekem 5 hónapos a Dió, de még mindíg parás kicsit a ketrecben nem is engedi hogy hozzáérjek,nehezen tudom megfogni pedig ugyanúgy törődök mindhárommal egyformán, rengeteget veszem ki őket, simogatom, beszélek hozzájuk (október óta megvannak )
A tanácsom a másik hozzászólásodhoz leírtam
Oda fog menni hozzád, és meg is fogja engedni hogy simizd, sokat kell velük törődni főleg így az első hetekben hónapokban amikor megismer téged, a környezetét

Szerző TKAniko
Tag Nő

#15 | Elküldve: 22 Jan 2009 23:24 
Babszinek üzenem: Ha kézből etetted az már fél siker (mégha el is szalad), szerintem ez természetes dolog, hogy elszalad, még nem tudja, hogy nem akarod bántani. Kitartás, és ne ad fel a szelidítést... (pár hét még nagyon kevés idő a megszelidítéshez) Az én malacomnál ezt 2-3 hónap után tudtam megcsinálni, az enyém nagyon-nagyon vad, (már több mint egy éve nálam van, de ha megfogom még mindig menekül és nagyon sír) kb egy hete elengedtem a szobában és az ágy alá szaladt, ebből még nem is lenne gond, csak amikor ki akartam szedni, többször is nagy sebességgel neki ment a falnak, ezért most sebes az orra, de a szelidítését nem adom fel, a héten már kétszer is dorombolt, plusz már kb minden második alkalommal megmarad az ölemben és már többször előfordult, hogy akkor, nem sír. Biztos, hogy furcsáljátok, hogy miket írok. Sajnos nagyon vad, látványos fejlődésre nem igazán számítok, de minden egyes nyugodt viselkedésnek nagyon örülök. Amit próbálok, a hasán keresztül próbálom megszelidíteni...

Oldal  Oldal 1 / 49:  1  2  3  4  5  ...  45  46  47  48  49  Következő » 
Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés / Szelídítés Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 2
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®