Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés /  

Malackák viselkedési megnyilvánulásai

Oldal  Oldal 1 / 18:  1  2  3  4  5  ...  14  15  16  17  18  Következő »  
Szerző gardosik
Moderátor Nő

#1 | Elküldve: 22 Jan 2009 15:27 
Lenne ismét kérdésem

Mazsikánk, az új mamacocánk nagyon jól érzi kint magát a picikkel és a többiek is elfogadták őket, kivéve Csibikét az előző alom lányát. Elvileg ő van Mazsika előtt dominancia terén, de úgy olvastam, h a vemhesség ezen változtat. Ő viszont ezt - szerintem - nem akarja elfogadni és kocogtatja fogát az anyamalira, időnként oda is kap. A kicsiket csak szaglássza, de Mazsikát sokat piszkálja. Ott kell közöttük ülnöm, h ne mérgesedjen el nagyon a helyzet. Fog ez változni, vagy ne erőltessem? Mazsika egyébként békés jószág és nem keresi a bajt.
Ami érdekes, a fiú malink a békebíró. Ha hallja, h kocog a fog, rögtön kettőjük közé áll és Csibókát elhajtja. Így fog ez már maradni?

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#2 | Elküldve: 30 Jan 2009 00:46 
Sziasztok,

Csibikével való összezörrenések lecsendesedtek, már megszokta, h van egy mamacoca és 3 nyurga)
Viszont ma nagyon pánikba estem, m Mazsika (a mamacocánk) tüzelni kezdett és Gizmo a legnagyobb köjke rögtön rá is ugrott. Mazsi keringett a ketrecben, Gizmo, aki még nincs 3 hetes fiúcska sem, meg rohant utána és állandóan rajta volt (pedig alig éri fel!).
Először pánikomba bezártam az idősebb mama malinkhoz, de nyüszített, aztán átraktam egy kistesóját, de azt meg Pötyike már nem tolerálta, így mindenki bevadult. Most újra visszaengedtem a piciket a mamájukhoz, de az csak pucsít és berreg.
Ugye nem ivarérett még a kisfiú?

Szerző natasaxskizo
Tag Nő

#3 | Elküldve: 30 Jan 2009 01:07 
" Három és fél-, négyhetes korukban a kölyköket nemek szerint szétválasztjuk, mert a nőstények általában 35 naposan, a hímek pedig általában 60 naposan ivarérettekké válnak. "
az emberek többsége beszél az állatokhoz, de csak kevesen értik, mit is mondanak.

Szerző Szancus

Tag Nő

#4 | Elküldve: 30 Jan 2009 12:06 
Nálunk is egy szobában vannak a hímek és a nőstények és még soha nem verekedtek össze.
Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.
James Herriot

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#5 | Elküldve: 30 Jan 2009 13:07 
Nálunk az öreg papa ivartalanítva van és a mamával, lányával a kis mamacocával és kicsinyeivel van egy házban úgy, h még egy kis házat tettem mellé átjáróval. Ha az öregeket zavarja a kicsik ugrabugrája, csak átsétálnak a kis ketrecbe és a Pötyike a kisház tetején, Gircsike pedig a házban alszik)
A két fiú együtt a nagymamánál van és van nálunk egy fiú egyedül, akit a lánytestvérével néha tüzelés után 2 nappal a séták során össze szoktunk engedni. Ő most lesz ivartalanítva a jövőhéten.

A kisfiút akkor a jövő héten átviszem a nagymamához és megpróbálom a két ottani fiúval összeismertetni.
A két kislány mali pedig Musza mellé lesz téve ha túl lesz az ivartalanításon.
Akkor ezek szerint a jövő héten el kell választani őket.

Így vannak a ketrecek a szobában:
http://kepfeltoltes.hu/view/090120/mind_a_8_mali_eszik_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#6 | Elküldve: 2 Feb 2009 10:48 
Hát gollam, szombat estére egy malival kevesebben lettünk.... még jó, h ott vannak a többiek! Majd megőrültem. A kis hópihénk.....
Most meg betegre aggódom magam, h a legkisebb túlélje a következő 3 hetet.

Mazsika a kis mamacocánk nem szoptat 2 napja már és ha lehet, el is zavarja a két picit. Ő alszik az egyik házban a két pici meg a másikban. Lehet, h azért csinálja, m még túl éretlen? Kell a piciket vmivel etetni a tej hiánya miatt?

Pötyike nem csinált ilyet, ő mind a két malit 4 hetes korukig naponta többször is szoptatta.

Szerző ujmalacka
Tag Nő

#7 | Elküldve: 2 Feb 2009 17:16 
Halihó!

Annyi van, hogy van már egy kb 4-5 hónapos hím malacunk (Elvis), és ma vettünk mellé egy kb 3 hónapos, szintén hím malackát. Egy rövid szemkontaktus után a kisebbet beraktuk Elviskéhez, aki rögtön rá akart mászni. Aztán jött a fogcsttogtatás oda - vissza, majd elég vehemensen kergetőztek, nem is egyszer, szaglászták is egymást, és nagyon úgy fest, hogy a kisebb bizony agresszívabb (???) Aztán külön húzódtak a ketrec két sarkába. Most eszegetnek, iszogatnak, "elvannak". Na, de a kérdésem, hogy ez így oké, lehet - e majd így tartani őket, nem lesz - e semmi baj? Ez csak a rítus volt? Mert azért vettük a picit, ugye, hogy társas lények, és hogy Elviske ne egyen magányos. Csak hát fiú kelet, mert nem akarunk kicsiket. Szóval, hálás lennék, ha valaki válaszolna, hogy minden rendben van (lesz) - e?

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#8 | Elküldve: 2 Feb 2009 17:54 
Ha ilyen domináns mind a két mali, akkor lassabban kellett volna szerintem a dolgot. Én ugyan nem vagyok szakértő, csak a tapasztalatomat írom le. Én letettem a hordozót az új malival a ketrec mellé és ott volt 2 órát. Aztán kiengedtem az idősebb malit az ágyra és hagytam, h 1/2 órát körözzön a hordozó körül, majd kiengedtem a kismalit is az ágyra. Ott futkároztak, egymásra másztak, berregtek, kergetőztek, majd 1 óra múlva eldölt, h Tádé a kismali alulmaradt Azóta is békében vannak, bár néha futnak a házban is néhány kört...

Szerintem Elvis nem fogadta jól, h gyorsas beraktad a kicsit az "ő házába és felségterületére". Ha már így van, akkor próbáld egy kis átrendezéssel, kisebb akadályokkal elvonni egymásról a figyelmüket.

Hidd el, h két fiú mali is tud nagyon aranyos lenni, sőt három is)))
Kitartás!

Szerző ujmalacka
Tag Nő

#9 | Elküldve: 2 Feb 2009 20:09 
Huh. Hát délután el kellett mennünk itthonról, és persze addig különszedtük őket.
Most, mikor hazajöttünk, kitakarítottuk a ketrecet, és raktunk fincsi kajákat (lehet, hogy ez volt a baj???) és megint összeraktuk őket. Most a kicsi akart nekirohanni Elvisnek, a répa fölötti uralomért. (nem mintha Elvis nagyon akarta volna azt a répát, pedig amúgy imádja) Újra szétválasztottuk őket, és úgy raktuk a ketreceket, hogy lássák egymást. A kicsi nagyon kicsi ketrecben van, úgyhogy abban sokáig nem maradhat. Nyugtassatok meg, ugye ez csak a kezdeti ismerkedés?!
Gardosik! Köszi az ágyas tippet, mindenképp kipróbáljuk holnap, hogy valami semleges területen találkozzanak, legyen helyük ismerkedni. Remélem, beválik.

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#10 | Elküldve: 2 Feb 2009 23:27 
A nagymamánál lévő 2 fiú mali külön tálból eszik. Mind a két oldalon van egy emelet (mosogatógép dobozának oldalából) és így van egy-egy tálka egy-egy oldalon. Természetesen a "szomszéd fűje" mindig zöldebb, így azonnal átrohannak leellenőrizni, h a másik mit kapott. Így viszont elkerüljük a répán civakodást
Nem tudom, h milyen a ketreced, de próbáld ki, nálunk nagyon jól bevált a cociknál

Szerző gollam75
Tag Nő

#11 | Elküldve: 3 Feb 2009 15:33 
Gardosik! Nagyon sajnálom a kis hópihét. Remélem nem lesz baj a többivel.Valamelyik topikban Gemon azt írta, hogy a normál gyerek tápszer adható a kicsiknek tejpólóként, lehet, hogy az segítene.
Az arányokat nem tudom, viszont itt valahol a fórumon azt is megtalálod (sajnos már nem emlékszem, hogy hol olvastam).
Az én Pitypangom még mindíg nem szült, lehet, hogy nem is hasas?
Bár elég nagy a pocija, de Negró is egy zabagép, szerintem már túlsúlyos, most diétáztatom...

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#12 | Elküldve: 3 Feb 2009 20:18 
Köszönöm szépen. Ahányszor ránézek Gizmóékra, mindig eszembe jut. Most már eltökéltem, h beszerzek egy kis rövidszőrű,fehér szatén malikát. Ő volt a kedvencem és nagyon hiányzik...
Tegnap ott hasaltam vagy 4 órát a ketrec mellett és sikerült a kicsiknek 2x rácsatlakozni a mamára! Mazsi már menekül előlük, tegnap már külön is aludtak A kicsik az iglóban, a mama meg előttük kint. Nem értem, m Pötyi egészen 5 hetes korukig velük aludt, bár ő már érettebb korban szült. Lehet, h ez a baj. Gemon írta, h lehet adni zabpelyhet, én azt vettem.Most keresem a honlapon, h hogyan kell elkészíteni. A táphoz szerintem már "nagyok", hiszen már beléptek a 4. hétbe!

Én ha felvettem Mazsikát(nagyon óvatosan), akkor éreztem, ahogy mocorognak odabent. Ha nagy a pocija, akkor te is meg tudod nézni, elég pár percig rajtatartani a kezed. Nagyon kiváncsi vagyok, h hány mali lesz és milyenek lesznek. Drukkolok Pitypangnak!!!!

Szerző gollam75
Tag Nő

#13 | Elküldve: 4 Feb 2009 09:40 
Hát ez az, hogy én nem érzek semmi mozgást, de hatalmas a hasa.Bár tegnap a hasa alsó felén keményebb dudorokat tapintottam (lehet, hogy a kicsik lába volt), de nem mozogtak.Mikortól lehet érezni a mozgásukat, úgyértem a szülés előtt hány nappal, héttel? Kb. 5 hete vannak nálam,de mikor hozzám kerültek én már vemhesnek láttam.Mondjuk, ha az ideigleines befogadójuknál párosodtak, akkor legalább 2 hét biztos van még, ha előtte akkor is minimum 1hét...

Remélem találsz szatén, fehér malackát.Keress rá a tenyésztők weboldalán

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#14 | Elküldve: 4 Feb 2009 11:09 
Azt mondja egy malactartó ismerősöm, h a fehér malik nagyon érzékenyek... de azért nem adom fel!

Mazsi hasa a szülés előtt 2 héttel már nagy volt és mozogtak benne a picik. Viszont ne feledd, h ő nagyon pici anyuka volt! Ha kb. 6 hetes, akkor még van egy kis ideje
Biztos megmondják a szakértők))

Szerző gollam75
Tag Nő

#15 | Elküldve: 4 Feb 2009 18:44 | Szerkesztve: gollam75 
Remélem kapok választ...
Ma elhoztam Babát a texelt Tündétől és már azzal is gondban vagyok, hogy tényleg lány-e, ő azt írta itt a fórumon.Bár megnéztem azt az oldalt is amit Gemon ajánlott a nemek megállapítására és kétség kívül nem lehet nyomással meghosszabítani a "himbijét"(ez volt ajánlva az oldalon)...
Összeraktam Pitypangal és Hannával, de egy idő után mindkettőnek nekiesett (Kb 10 perc után).Fogcsattogtatás , pittyegés meg minden volt mindkettőjük részéről.Nem lesz egyszerű összeszoktatni őket, pedig Tünde (az örökbe adó) azt mondta, hogy több társa is volt már, az utolsó nem rég pusztult el mellőle.
Nem akarom Pitypangot stresszelni ezért kiszedtem és most egy műanyag ládában van a nagyketrec mellett, remélem rend lesz hamarosan...

1

2

3

Oldal  Oldal 1 / 18:  1  2  3  4  5  ...  14  15  16  17  18  Következő » 
Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés / Malackák viselkedési megnyilvánulásai Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®