Szeretettel üdvözlünk!        Logo
 | Fórumok | Regisztráció | Válasz | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Keresés | Szavazás | Statisztika |

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!Felhívás!            
Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés /

Vemhesség, fialás

 Oldal Oldal 1 / 64:  1  2  3  4  5  ...  60  61  62  63  64  »» 

Szerző kyra
Névtelen
 
#1 | Elküldve: 8 Dec 2007 12:39
hello!

Tegnap este az egyik malacom meghalt Két kicsi lány éldegélt eddig a pillanatig együtt immár két éve. Az orvos sem nagyon tudott mit mondani, úgy kezdődött, hogy az egyik szemén valamiféle fehér valami keletkezett, belül, nem a hártyán. ritka betegség ez, nem gyógyítható, mondta a doki, de eléldegélhet. hát ő nem éldegélt el. elkezdett hullani a szőre, csontos lett, pedig evett rendesen, s úgy tűnt a kedve sem rossz. mégis, fél év alatt elvitte ez a valami... ez is egy kérdés lehetne, hogy mi lehetett a baja, de igazából nem ezért írok ide, hanem : nem voltam rest, vettem egy másik nőstény malacot, hogy a drága moncsim ne legyen egydül, mert a végén őt meg elviszi a depresszió. szóval egy kedves kis barna szőrmókkal gazdagodtam tegnap este, aki lacika, de lány. kb. 6 hónapos.
és még azt is mondtak, hogy valószinű kicsiket vár, nosza nem baj, jöjjön, mert nekem rendíthetetlenül ő tetszett.
csak sajnos úgy tűnik nem kedvelik egymást, vagy még zajlik a hatalmi harc, nem tudom, de aggaszt egy kicsit a dolog. moncsi elég domináns volt, most úgy tűnik, hogy lacika is az. kergetőzés, moncsi részéről süvítő fogcsikorgatás, üldözés, támadás..... majd fordítva, bár a verza nem olyan aktív. mégis aggaszt a dolog, pláne, hogy lacika terhes, biztos nem jó neki ez a sokk, másrészt szeretném ha jóban lennének, moncsi is biztos szomorú az előző malac (lilike) elvesztéséért. kivettem őket reggel egy pokrócra, itt nem történ olyan agresszív támadás, mióta vissza tettem őket béke van, de szerintem csak átmeneti. .. meglehet, hogy soha nem szoknak össze?
mit tegyek, hogy megkedveljék egymást?
mi a legjobb lacikának és a kicsiknek, hogy ne veszélyeztessem az állapotukat?
örülnék egy-két tanácsnak, aki ide látogat, kérem írjon, ha tud.

előre is köszi

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#2 | Elküldve: 9 Dec 2007 11:14 | Szerkesztve: Gemon
Sajnálom a malackádat. Ilyen tüneteknél érdemes a vizeletét megvizsgálni, mert ha pl. cukorbetegség, ez kezelhető. A fogait is meg kell alaposan nézni, a hátsókat is, mert ha csak fogy-fogy, lehet, hogy úgy tűnik, eszik, miközben ő csak próbálkozik vagy csak nehezen, keveset tud enni éppen emiatt, és akkor csak idő kérdése, meddig bírja így. Ha mód van rá, nehezebb eseteknél jó egy másik orvos véleményét is kikérni, anélkül, hogy az előbbi kompetenciáját kétségbe vonnánk, hisz ezzel veszteni valónk nincs, és összevethetjük a két véleményt, hogy eldöntsük, hogyan tovább, lehet-e még tenni valamit.

A vemhes nőstények szeretnek uralkodni, bátrabbak, határozottabbak, állapotuk miatt általában ilyenekké válnak azok is, "akik" előtte félénkebben voltak. Nehezebben is barátkoznak új nőstényekkel, meg aztán el kell telnie egy kis időnek, míg a hierarhia kialakul. Éppen ezért ne add fel olyan könnyen, mert hosszabb távon együtt lesz nekik jó.
A ketrecet, a kellékeket mosd át alaposan ecetes vízzel, tegyél be friss almot, rendezd be másképpen (kicsi változás, hogy az előbbi ne találjon mindent úgy, ahogy azelőtt volt), és amikor beteszed őket, adj nekik fincsi falatokat, és legyen valamilyen vizuális korlát is a ketrecben, hogy a szemkontaktus - ha bármely fél megkívánná - elkerülhető legyen. Eleinte normális, hogy próbálgatják az erőviszonyokat, ha úgy látod, elfajulna, tegyél be egy jó marék szénát vagy friss zöld füvet a ketrecbe (a szénatartóban mindig legyen), hogy ezzel legyenek elfoglalva. Ha utána is sokszor következik be, és semmi jele annak, hogy egyik is engedne, meglátjuk, mit lehet még tenni.
Meg kell tanulniuk, hogyan kell együtt élni békésen, ehhez ki kell alakulnia a sorrendnek, amihez egy kis idő kell, egyik lesz a "főnök", a másiknak "meg kell tapasztalnia" (értésére adja többszöri rendreutasítással az erősebb akaratú), mit szabad neki, mit nem, azért e kergetőzés, civakodás. Legyen a ketrecben mindkettőnek kényelmes fekhelye, törülköző, egy kis pokrócka stb.

Sikeres társítást,
és várjuk, hogy majd írd meg, hogyan alakul köztük a viszony.

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző tengerimalik
Tag, Újonc
 
#3 | Elküldve: 9 Dec 2007 12:18
nekem most fialt le a tengeri malacom nem régen de az vele a baj hogy az anyuka emlője teljesen olyan mint ha véres lenne és nemrég azt is észrevettem hogy a hasa és az első lábai közt szörhiányfoltok vannak vagy csak ki van kopva de néhol ki is vérzett és sebesedett nem tudom hogy mitöl van ez remélem nincs nagyobb baja lécci aki tud valamit az irjon

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#4 | Elküldve: 9 Dec 2007 12:59 | Szerkesztve: Gemon
Írd meg ide, hol laksz, hogy tudjunk ajánlani egy orvost, mindenképpen orvoshoz kell vinni!
Addig is, mivel nem tudhatjuk, hogy az emlője körül miért ilyen, mosd meg az emlőjét gyengén sós meleg (!) vízzel, majd utána kamillateával, naponta többször is, és FONTOS, adj neki naponta kétszer 2-3 csepp Cebion cseppet.
http://www.merck.hu/uj/content/chc/bt/cebionbt.html
Ha nem tudod beszerezni a Cebiont, akkor vegyél tabletta formájában C-vitamint, naponta kétszer adj neki kevés vízzel feloldva keveset (pl. ha egy tabletta 200 mg-os, akkor ennek egynyolcadát kétszer naponta), legalább 7 napig.
Orvoshoz kell vinned, hogy megállapítsa, mi okozza ezt az elváltozást a bőrön. Általában legtöbbször atka- vagy gombafertőzés az oka, mindkettő más-más kezelést igényel, de könnyen kikezelhető. Ha nem viszed el, állapota tovább romlik és akár el is pusztulhat.

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző tengerimalik
Tag, Újonc
 
#5 | Elküldve: 10 Dec 2007 17:54
Én békés megyében lakom kb.40 kilóméterre békés csabától , nagybánhegyesen . én már kb 4,5 hónapja adok nekik valami gyógynövényes vitamint de a tengeri malacomon csak nemrég jelentek meg ezek a tünetek de attol is félek hogy mivel több mint 2 kismalacot szoptat ezért attól nem e lehetvalami baja mert nem is tud pihenni azért mert váltva szopiznak és én ugy veszem észre hogy hiába eszik mert enni eszik és kéri is talán el kellene választanom a hímtől meg a kicsiktől is mert ha fertőző akkor mégrosszab lesz mert már igy is szörnyő mit csináljak??

Szerző tengerimalik
Tag, Újonc
 
#6 | Elküldve: 10 Dec 2007 18:17
Megnéztem a malacot most is és azt láttam rajta hogy mintha jókedvű vagy legalább is eleven lenne de már a nyakán egy foltba sincs és a lábánál is nagyobb én ugy látom de azt nem értem hogy a nyakánál nem olyan a folt mint a lábánál hanem másmien arra is goldolok hogy mivel a him és a három kismalac meg ő egyhelyen van egy nagyon nagy ketrecbe attól függetlenűl lehet hogy a fiú piszkálja mert kivűrőlbetegnek néz ki de viselkedésre pedig nem nem tudom mi a baja de nagyon sajnálom remélem nincs nagy baja és meg lehet gyógyitani

Szerző gucy
Névtelen
 
#7 | Elküldve: 19 Dec 2007 15:02
Hali!
Az én problémám,hogy a kis malacom túl fiatalon esett teherbe...még csak 2 és fél honapos.Olvastam,hogy a korai fiallás veszélyes lehet.Mire számithatok?

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#8 | Elküldve: 20 Dec 2007 12:37 | Szerkesztve: Gemon
Amire figyelni kell!
- Az etetés: ne hagyd állandóan előtte a tápot, hogy ebből ne egyen be túl sokat (napjában 1-2x/kevesebbet), mert ez is közrejátszhat abban, hogy esetleg nehezen fial, a kölykök túl nagyra nőhetnek benne stb. Széna mindig legyen előtte, ha nem kap túl sok tápot, fogyasztja, ez fontos (!), és persze a táp jó minőségű legyen. Adj neki zöldfélét, zöldséget, gyümölcsöt minél változatosabban, de semmiből se sokat, nehogy beegyen valami vegyszerezettből, meg aztán emésztési problémát is okozhatna. Növessz árpa-és búzafüvet cserépben, ládában, vegyél neki Cebion cseppet és ebből minden nap adj neki direkt a szájába vagy valami kedvenc falatra csepegtetve, amit biztos azonnal elfogyaszt, 1-2 cseppet. Vezesd be az étrendjébe a narancsot és/vagy mandarint is, nagyon pici kockákat hártya nélkül 3-4 naponta egyszer, vöröscéklát, egyebet (lásd táblázat), alkalmanként kevés lucernagranulátumot is. Fialás előtt (mivel kicsi, 1-2 héttel előtte) és szoptatás alatt Calciumot is kaphatna (ezt orvos írja fel!). Az itatójában naponta cseréld a vizet, jó ízű legyen, ne klóros.
- Az élettere legyen olyan, hogy minél többet mozogjon, ne hagyd, hogy rengeteget pihenjen, pl. társat, azonos neműt mellé, ez nagyon kellene (!), tágasabb ketrec különböző kellékekkel, hogy serkentsd/ébren tartsd kutató-kereső-felfedező ösztönét.
- Többször is napjában, amikor időd engedi, figyeld, hogyan viselkedik, eszik-e jól, amikor igényli, tud-e inni az itatóból (ha nem tudja használni, tanítsd meg, olvasd el a Tévhit és valóság oldalon, hogyan). Mindezt azért, hogy időben észrevedd, ha valami nincs rendben.
- A Szaporodás oldalon megtalálsz minden olyan infót, amire esetleg szükséged van/lehet. Orvost jó volna keresni, találni, akkor is, ha nincs szükség rá, azért, hogy tudjad, hová érdemes menni, ha esetleg (ne legyen!) komplikáció merülne fel. Írd ide, hol élsz, hátha tudunk orvost ajánlani.

Könnyű fialást,
és egészséget mindannyiuknak!

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#9 | Elküldve: 17 Jan 2008 12:55 | Szerkesztve: Gemon
Videók:Szoptatás:


__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző Pompom
Tag, Újonc
 
#10 | Elküldve: 29 Jan 2008 21:34
Sziasztok!
Ezúton büszkén és boldogan jelentem, hogy hős lánymalackám (aki nem is az enyém három 75 - 90 g-os egészséges kölyöknek adott életet ma hajnalban!
Bár az anyóca még nagyon fiatal (kölykökkel együtt volt két napja 650 gramm), mégis hősiesen teszi a dolgát és remélem továbbra is lelkes anya marad. A fiú, aki ugyan nem az apa (bár ki tudja, egy kereskedésből származnak) nagyon szomorú hogy már egy hete külön kell aludnia, és a nappalt is eltöltenie, ha egyedül van. Bánatosan ácsorog a farönkje tetején és a ketrece szélére támaszkodva lesi az odaát folyó életet. (persze ő most több simit és futtatást kap
Majd teszek fel képeket is, ha rájovök hogyan kell!
Üdvözlet, minden malactartónak és malacszerető közönségnek!

Szerző viktory
Tag, Újonc
 
#11 | Elküldve: 22 Feb 2008 00:38
sziasztok
segitséget szeretnék kérni valakitöl aki tudja:hogy veszem észre hogy vemhes a tengerimalacom?van egy fiu meg egy lányom és nem tudom mikor vemhes m,eg mikor nem
Valaki segitsen
Köszik

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#12 | Elküldve: 22 Feb 2008 11:11 | Szerkesztve: Gemon
A számodra (és főleg az állataid számára) jó megoldás az ilyen gondoktól mentes állattartás volna, két azonos nemű malacka tartása.

Most CSAK ez a problémád, később, mielőtt még a nősténynek kicsinyei lesznek, a hímet majd külön kell tenned/biztonságos ráccsal a nősténytől elválasztanod. Ha minden rendben zajlik és meg tudja szülni a babákat, 4 hetes korukban nemek szerint szét kell majd válaszd őket, gazdit kell keresned nekik, közben a hím könyörgéseit el kell majd viselned, mert nem térhet egyhamar vissza a nőstény mellé, hiszen annak pihennie is kell, különben folyamatosan vemhesülne.

Ezek az állattartás csapdái, lehet informálodni, és csak azután dönteni, tudatosan vállalva a következményeket, vagy lehet csak úgy véletlenül "sodródni".

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző Gegec
Tag, Mentisz
 
#13 | Elküldve: 22 Feb 2008 11:18 | Szerkesztve: Gegec
Hát igen, az a baj, hogy az emberek többsége nem informálódik a tartani kívánt állatról, és valahogy ezt nem is tudom nekik felróni (hiszen sokszor nincsenek tisztában vele, hogy ez mekkora felelősség, csak az látszik, hogy milyen cuki-muki kis malacka), pedig tényleg jobb lenne, mert így elkerülhető lenne ez a sok probléma (nem csak a vemhességgel kapcsolatosan)...

Szerző viktory
Tag, Újonc
 
#14 | Elküldve: 22 Feb 2008 13:30
én szeretem a malacaimat és mindent megteszek értük csak kérdeztem de nem kaptam választ a kérdésemre csak kikerülö válaszokat én csak segítséget szeretem volna kérni hogy mikk a jelei ha a kialány malacom terhes de senki nem segit.Én tudom ha fiút meg lányt tartok mik lesznek a további helyzetek de nem baj mert én akartam ezt nagyon.
De a kérdésem még mindig az hogy honnan lehet észreveni ha a Lány terhes?
Én szeretem a tengerimalacaimat és minden nap nagyon sokat foglalkozok velük és mindent meg adok nekik.

Én tisztába vagyok a tengerimalacaim helyzetéröl és mindent meg teszek értük és külön is tartom öket,ha eljön az idö én csak kérdeztem.
De Látom elveszik minden embertöl az esélyt,hogy legyen nekik egy olyan álatuk amiröl felelöség teljesen tudnak gondoskodni és nem csak mindent bele modszerel.

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#15 | Elküldve: 22 Feb 2008 13:46
nem kaptam választ a kérdésemre

Klikk ide:
http://www.gemon.ro/gyik3.htm#sign

Aztán ide:
http://www.gemon.ro/gyik2.htm#szaporit

Majd nagyon figyelmesen olvasd el ezt:
http://www.gemon.ro/vemhes.htm

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző ancsak
Tag, Újonc
 
#16 | Elküldve: 29 Már 2008 19:43
Szia Gemon!
Március 11-én született két tengerimalacunk. Mind a kettő fiú és már olyan mintha másznának rá az anyjukra, pedig azt olvastam,hogy 4 hetes korukig ne válasszuk el az anyjuk mellől. Még egyszer nem szeretnék kicsiket nem tudom mit csináljak most?

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#17 | Elküldve: 31 Már 2008 11:52 | Szerkesztve: Gemon
Szia Ancsak,

A fogságban élőknél a jó tápanyagellátás (is) befolyásolja a serdülést, korábban beindíthatja a hormotermelést, kiváltva a nemi viselkedést. Háromhetes korban nem képesek megtermékenyíteni a mamát, még négyhetesen sem (a biztonság kedvéért azonban ekkor el kell választani), ha azonban hugicák is lennének a közelben, az olyan híme(ke)t, amely(ek) nagyon zaklatja(k) a hugicá(ka)t - a mama általában rendreutasítja a fiait, ha azok nagyon rámenősek! -, három és félhetes korban (csak kivételes esetben háromhetes korban) jobb az ilyen híme(ke)t a nősténytestvérektől és a mamától egy ráccsal elválasztani, vagy külön ketrecbe tenni.

Általában: Ha egy mód van rá, elválasztásnál ne maradjon a hím külön ketrecben egyedül, mert ha még idegen környezetbe is kerül, ezt a magányos hímkölyök súlyos (!) stresszként éli meg, amit jobb kerülni.

Mivel itt csak a mamával vannak, még 3-5 napig (három és fél-, max. négyhetes korukig) maradhatnak a mamával, amennyiben a zaklatás nem olyan mértékű, hogy az már a mama/hímek pihenését/étkezését jelentősen zavarja.

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző ancsak
Tag, Újonc
 
#18 | Elküldve: 31 Már 2008 19:57
Szia Gemon!
Köszönöm szépen a válaszodat. A malacaim most négyen vannak egy helyen két nőstény és a két kisfiú. Február elején vettem a két lány malacot, tudatosan, hogy ne legyenek kicsik. De az álltorvosnál kiderült, hogy az egyik terhes így lettek a kisfiúk. Már mind a kettőnek találtunk hála istennek gazdát.
Ezért nem szeretném, hogy megint vemhes legyen. Különben nagyon jól elvannak így négyen az étvágyuk az hatalmas. Csak már hallani azokat a morgó hangokat, gondolom azt a két nőstény csinálja a fiúk miatt. Akkor azt hiszem nemsokára eljön a búcsú ideje.

Szerző Glider
Tag, Újonc
 Férfi
#19 | Elküldve: 7 Máj 2008 09:58
sziasztok!
Az éjjel megfialt a tengerimalackám, nagyon ügyesen, csendben, hangját sem lehetett hallani. Nagyon édesek a picik.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi idő után szabad a piciket kézbe venni, hogy az almot teljesen ki tudjam cserélni???
A válaszokat előre is köszönöm

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#20 | Elküldve: 7 Máj 2008 11:21
Szia Glider,

Ha nagyon óvatosan veszed fel/fogod meg őket, kiveheted a mamával együtt egy olyan helyre, ahol biztonságban mászkálhatnak, míg lecseréled az almot, de ha éppen nem annyira szükséges, most csak azon a helyen cseréld le, ahol éppen nedves/szennyezett, és esetleg estére vagy holnap, holnapután teljesen.

Egészséget a családnak!

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző olivin
Tag, Újonc
 
#21 | Elküldve: 10 Máj 2008 21:28
Sziasztok, tanácsot kérnék Tőletek, mert gondolom, tapasztaltabbak vagytok nálam. Május 1.-én megszületett egy kislány malackám, aki most az egyik ketrecben él a mamájával, a papát külön tettem. Most 10 nap alatt már lett akkora, hogy nem jelent rá veszélyt az apja, ha visszaraom a ketrecbe? És az anyának nem korai, ha megint teherbe esik? Tudom, hogy a kicsi 4-5 hetesen ivarérett lesz, semmiképp nem akarom, hogy terhes legyen az apjától, csak 2-3 hétre visszatehetem a fiút is? Olyan szomorú szegény egyedül. Köszi a segitséget.

Szerző Gemon
Admin
 Nő
#22 | Elküldve: 11 Máj 2008 02:12
Olyan szomorú szegény egyedül.

Mikor hím-nőstény malackát választ - tudatosan vagy véletlenül - a gazdi, akkor ez a választás számos ilyen és hasonló problémát generál, a hím is, a mama is (kisebb-nagyobb pihenők után mindig egy újabb vemhesség, fialás, míg ki nem merül vagy a gazdi be nem látja, hogy ez így nem mehet tovább), a gazdi is stresszelve van, pedig milyen egyszerű a megoldás: két vagy több azonos neműt kell tartani.

Ha a hímet visszarakod, mindkettő vemhesül minden 15-17-ig napon fogamzóképesek, a hím megérzi (főleg a vizeletükben) és befedezi őket egy szempillantás alatt.

A helyedben én vagy a két nőstényt tartanám meg, vagy azoknak keresnék új gazdit a hím mellé hozva/fogadva örökbe egy másik hím malackát, ez csak egy tanács, te leszel az, aki döntesz.

__________________
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít." (Saint-Exupéry)

Szerző Csibikebaba
Tag, Újonc
 
#23 | Elküldve: 21 Júl 2008 20:21
Sziasztok!

Megérkezett Moncsi malackám mellé Jodinka. Kislányt szerettünk volna, mivel írtátok, hogy két lány jobban meg van egymással. Hát, ma döbbentünk rá, hogy Moncsinak dudorodik két golyó hátul, tehát ő fiú!

Babaáldás lesz itt, már látjuk előre.

Szerző Gegec
Tag, Mentisz
 
#24 | Elküldve: 21 Júl 2008 22:30 | Szerkesztve: Gegec
Akkor akadályozd meg azzal, hogy lecseréled a hímet nőstényre. Ezzel teszed a legjobbat a malackának, és sok kellemetlenségtől, akár szomorúságtól kíméled meg magadat!

Szerző Csibikebaba
Tag, Újonc
 
#25 | Elküldve: 24 Júl 2008 13:56
Kedves Senior!

Igazad van tudom, de Moncsi (az idősebb) már rég óta velünk él, és nem szeretném elküldeni, annyira jól érzi magát velünk. És a fiatalabb a lány, dehát két fiú tuti nem jönne ki egymással.

Arra gondultunk, hogy elvisszük orvoshoz Moncsit, hogy ne legyen olyan kanos a továbbiakban.

Köszönöm a gyors válaszodat

Szerző Gegec
Tag, Mentisz
 
#26 | Elküldve: 24 Júl 2008 16:25 | Szerkesztve: Gegec
Szerintem ennél sokkal jobb megoldás lenne, ha a nemrég érkezett malacka helyett hoznál neki egy kölyök hímet. Így meglenne a természetes rangsor, tehát nem valószínű, hogy verekedni kezdenének. Az ivartalanítás kockázatos dolog, és ebben az esetben nem is indokolt.

Szerző Csibikebaba
Tag, Újonc
 
#27 | Elküldve: 24 Júl 2008 20:18
De itt a honlapon azt olvastam, hogy két hím malac nem fér meg egymás mellett, folyton verekednek. Vagy ez tévhit?

Szerző Gegec
Tag, Mentisz
 
#28 | Elküldve: 24 Júl 2008 22:13
A honlapon biztos nem olvashattál ilyet. A hím malacok akkor verekednek egymással, ha nőstény van a közelükben. Illetve lehetnek konfliktusok, amikor a rangsort döntik el egymás között, de ez lány malacoknál is van, és többnyire nem tart sokáig. Persze vannak antiszoc malacok, de ez nem a nemüktől függ, hanem az adottságuktól. Szóval ne félj, ha kölyök hímet hozol a felnőtt hímedhez, nem lesz gond!

Szerző Agi
Tag, Fórumlakó
 Nő
#29 | Elküldve: 24 Júl 2008 22:51 | Szerkesztve: Agi
ha kölyök hímet hozol a felnőtt hímedhez, nem lesz gond!

Nem hát, nekem 3 hímem van együtt, soha nem volt semmi probléma (na jó csak amikor a harmadikat hoztam akkor volt egy kis bunyó a 2 nagy között amíg eldőlt a rangsor de csak 3 óráig tartott)


(Jéézus már Senior vagyok, ez kemény )

__________________
"Az állatok csodálatos barátok - nem tesznek fel kérdéseket, és nem bírálják az embert."

Szerző Csibikebaba
Tag, Újonc
 
#30 | Elküldve: 4 Aug 2008 21:12
Köszönöm Agi a leveled. Képzeld, nagy változások történtek. A hímem átmászott a lányhoz, mint Rómeó Júliához. Imádják egymást! Este vettük észre, hogy cselfesen átmászott hozzá, így együtt élnek ismét.

Nem ajándékozom el egyiket sem, mert annyira szívtelen nem vagyok.

És különben is: már megszelidítettem, tehát felelősséggel vagyok iránta!

Üdv, Csip
 Oldal Oldal 1 / 64:  1  2  3  4  5  ...  60  61  62  63  64  »» 
Viselkedés tengerimalac.gemon.ro fórum / Viselkedés / Vemhesség, fialás Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
YouTube URL  Color Picker 


» Felhasználói név  » Jelszó 
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a témához. Adja meg felhasználónevét és a jelszavát. Ha még nincs, regisztráljon.
 
Adatvédelmi nyilatkozat    


 
tengerimalac.gemon.ro  fórum Powered by Online Community Software miniBB ®
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 309 [5 Nov 2014 08:47]
Vendégek - 309 / Tagok - 0