Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Beteg a tengerimalacom tengerimalac.gemon.ro fórum / Beteg a tengerimalacom /  

Atka? Gomba?

Oldal  Oldal 1 / 25:  1  2  3  4  5  ...  21  22  23  24  25  Következő »  
Szerző kanaizoltan
Tag 

#1 | Elküldve: 18 Máj 2008 00:12 
sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni tőletek!2,5 hónapos malackáinknak atkás és gombás fertőzése volt,kaptak oltást ellene és folyadékot. Ezután célszerű őket megfürdetni? Vagy mennyíre káros rájuk nézve?nem szárítja ki a bőrüket? Ja,meg egy kicsit szaguk is van. Adjatok tanácsot fürdessek vagy sem? Köszi

Szerző vitar100
Tag 

#2 | Elküldve: 18 Máj 2008 18:31 
Szia Zoltán!
Nekem anélkül gyógyúltak meg a gombás fertőzésből, hogy megfürdettem volna őket. Az, hogy szaguk van, nem biztos h a betegség velejárója és inkább az almuknak van szaga...Én 3-4 naponta cserélem és nincs szagprobléma, nekik meg pláne nincs kellemetlen szaguk.
Viszont elvileg lehet fürdetni Őket, főleg ilyenkor melegben itt valahol van is Youtube-os video!

Szerző Rezi
Tag Nő

#3 | Elküldve: 17 Dec 2008 13:24 
Sziasztok! Ma megnéztem a Cuncika szőrét és a szőrszálakon picike apró kis barnás-sárgás pöttyöket/tojásokat láttam. Az valószínű vmi pete,nem? A bőrén nem láttam semmi különöset. A szőrük nagyon hullik és sűrűn vakaróznak. Rozit nem sikerült kivennem, egyszerűen lehetetlen, szegényke halálra rémült, úgy rohant el a kezem elől a ketrecben.Ha megfogom nagyon karmol és ugrik ki a kezemből, így az ő szőrét/bőrét nem sikerült megnézzem.
És mostanában arra lettem figyelmes, mintha tüsszögnének mindketten. Lehet megfáztak mikor hoztuk el a kereskedésből őket? Pedig kocsival hoztuk. Erre is jó a Cebion csepp, igaz?
Ráadásul pénteken elutazunk, így a párom mamájára fogjuk hagyni egy hétig őket. Azthiszem nagyon fogok aggódni miattuk.

Szerző Gemon
Admin Nő

#4 | Elküldve: 17 Dec 2008 14:18 | Szerkesztve: Gemon 
Azok a barnás-sárgás valamik rá vannak tapadva a szőrszálakra (atka-vagy tetűfertőzés) vagy lehullanak könnyen? Ha az utóbbi, akár gombafertőzés is lehet.

Cebiont kaphatnak, a szervezetük ellenállóképességét erősíti. Ha fertőzöttek, vidd orvoshoz őket, manapság már egyszerű a kezelés, csak be kell tudni azonosítani. Spon on készítménnyel (bőrre kenhető) hamar megszabadulnak tőle, egy hét után kell ismételni, tehát beütemezheted úgy, hogy mielőtt elmégy és miután visszajöttél, kapják.

Atkára SH-Rodemectin spot on nevű készítményt, tetűfertőzés esetén pedig Advantage-40 bolhaírtó cseppet kell alkalmazni, de csak megfelelő adagban szabad, testsúlytól függően!!! A gombafertőzés sem veszélyes, ha esetleg ez állna fenn, időben és a higiéniát betartva kell kezelni őket (gombaellenes szerrel), a fontos, hogy ne hagyd így, tovább fertőzödni.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Rezi
Tag Nő

#5 | Elküldve: 17 Dec 2008 14:30 
Rá vannak tapadva a szőrszálakra. Most olvastam az élősködőkről, az oldaladon és talán a szőratka lehet az?! De magát az atkát nem vettem észre, csak a petéket.
Ugyancsak itt olvastam, hogy a szervezetüket lehet erősíteni akár Bérescseppel is lehet erősíteni. Amíg nem sikerül beszereznem Cebiont, adhatok nekik Bérescseppet? Mert az van itthon. Azt is lehet esetleg valami ételre cseppenteni nekik?
És ha valóban atka, akkor ezt a SH-Rodemectin spot on nevű készítményt patikában is be lehet szerezni?
És nagyon köszönöm Gemon, hogy ilyen hamar válaszoltál!

Szerző Gemon
Admin Nő

#6 | Elküldve: 17 Dec 2008 20:57 | Szerkesztve: Gemon 
A Béres csepp úgy jó, ha vele együtt C-vitamint is kapnak, akkor hasznosul. Narancsod van otthon? Ez is jó, a leve vagy 1 szelet narancs, melyről leszedted a hártyát és felvágtad apróbb darabokra, vagy édes paprika, esetleg petrezselyem, kivi, olyan zöldféle vagy gyümölcs, aminek magasabb a C-vitamintartalma. Aztán holnaptól adsz neki Cebiont is.
Ha egészen biztos vagy abban, hogy atka (ez tetűfertőzés esetén nem hatásos)
http://petpatika.hu/content.php?id=304&katid=S&alkatid=67 itt olvashatsz a SH-Rodemectinről, nagyon fontos, hogy megmérd a testsúlyát, nehogy túladagold! Hét nap múlva meg kell ismételni, hogy a közben petékből kikelt atkákat is elpusztíthassa.

"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző ujmalacka
Tag Nő

#7 | Elküldve: 28 Dec 2008 10:11 
Sziasztok! Látom, másnak is van gondja a vakarózással. Az én kis állatkám kb. másfél hete van nálunk. Elég sokat vakarózik. Megnéztem alaposan a szőrét, nagyon szép, egészségesnek tűnik, nincsen rajta semmi. Szerintetek ez lehet atka? Mindenképp vigyem el orvoshoz? Köszi a választ előre is!

Szerző Szancus

Tag Nő

#8 | Elküldve: 28 Dec 2008 12:01 
Szia ujmalacka! Nálam az én kislányom azért vakarózott sokat mert melege volt. Ha nagyon meleg van akkor az őt is irritálja.Ha a szőre és a bőre szép akkor nem lehet atka!
Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.
James Herriot

Szerző ujmalacka
Tag Nő

#9 | Elküldve: 28 Dec 2008 14:24 
Nagyon szépen köszönöm a választ! Erre nem gondoltunk, mert mi pont jól éreztük magunkat, hogy befűtöttünk. De most azonnal intézkedek és figyelem, hogyan reagál.
Most amúgy aranyosan pihenget.

Szerző Szancus

Tag Nő

#10 | Elküldve: 28 Dec 2008 14:41 
Nagyon szívesen! Nekem is ez volt a gond. A házába nem ment be a tetején aludt pihegett és v akarózott.Aztán hogy erre rájöttünk hogy melege van és intézkedtünk azóta nem vakarózik.Gondolj bele hogy a bunda alatt milyen melege lehet hát még ha befűtenek rá. Várom hogy hogy reagált a drága.
Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.
James Herriot

Szerző ujmalacka
Tag Nő

#11 | Elküldve: 30 Dec 2008 11:15 
Hali!
Úgy tűnik, az volt a baja, azóta rendben van teljesen, és sokkal kevesebbet is iszik. Nem is tudom, miért nem gondoltunk rá hamarabb. :D

Szerző Sziszy
Tag Nő

#12 | Elküldve: 16 Jan 2009 15:17 | Szerkesztve: Sziszy 
akkor lehet, hogyha az én malackám vakarózik és hullik ..mivel vakarózik és hullik neki, akkor lehet, hogy e-miatt? mert napközben nem látni vakarózni, csak mikor esteledik és gondolom bekapcsol a fűtés..
Cseh Szilvia

Szerző Szancus

Tag Nő

#13 | Elküldve: 16 Jan 2009 15:19 
Szerintem próbáld őt ne olyan meleg helyre rakni hátha neki is ez a baja!
Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek; ezt a gyámságot ránk ruházták.
James Herriot

Szerző Sziszy
Tag Nő

#14 | Elküldve: 16 Jan 2009 15:20 | Szerkesztve: Sziszy 
rendben..köszy
és az, hogy nem olyan szép a szőre lehet ettől is??
Cseh Szilvia

Szerző natasaxskizo
Tag Nő

#15 | Elküldve: 16 Jan 2009 17:54 
Kicsit pontosabban is feltehetnéd a kérdés. Hogy értve nem szép a szőre ?
az emberek többsége beszél az állatokhoz, de csak kevesen értik, mit is mondanak.

Oldal  Oldal 1 / 25:  1  2  3  4  5  ...  21  22  23  24  25  Következő » 
Beteg a tengerimalacom tengerimalac.gemon.ro fórum / Beteg a tengerimalacom / Atka? Gomba? Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®