Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Beteg a tengerimalacom tengerimalac.gemon.ro fórum / Beteg a tengerimalacom /  

Beteg a tengerimalacom

Oldal  Oldal 1 / 231:  1  2  3  4  5  ...  227  228  229  230  231  Következő »  
Szerző wizsu
Névtelen 

#1 | Elküldve: 3 Jan 2008 21:48 
Hello! A tengerimalacunk 4 éves. Kb. másfél hete levert és nem nagyon aktiv, viszont van rendesen étvágya. Tegnap este egy epilepsziás roham-szerű jelenségnek voltunk tanui: szinte le volt bénulva a hátsó testrésze, koordinációs zavarai voltak és a szemei zavarosan mozogtak oldalirányban. Ez eltartott kb. egy óráig, utána sem mozgott, de a szemmozgás megállt. Ma reggelre visszatért a jó étvágyú, de nem túl aktiv állapotba. Nem kapott a napokban az eddigiektől eltérő ételt. Állatorvos nem tudott sokat mondani, csak annyit, hogy figyeljük, van-e újabb rohama. Előzmény: november végén volt egy náthája, amiből felépült (kapott 3 antibiotikumos injekciót) és kb. 3 hétig jól is volt, utána következett az inaktiv időszak másfél hete. Tudna valaki tanácsot adni? Köszönöm!

Szerző Gemon
Admin Nő

#2 | Elküldve: 4 Jan 2008 22:51 | Szerkesztve: Gemon 
Szegényke, ..... nagyon jó volt azt olvasni, hogy visszatért az étvágya. Mit jelent a nem túl aktív állapot, inkább fekszik, nemigen mozog? Amikor jár-kel, a végtagjait rendesen használja?

Szélütésnél is ehhez hasonlók a tünetek. Reméljük, nem ismétlődik meg.
A vizeletét is monitorizáld, jó a veseműködése?

Növessz búzafüvet, adj neki vörös céklát is (keveset, akár 2-3x/hetente), és általában zöldfélét, zöldséget, gyümölcsöt úgy, hogy semmiből se sokat, és ugyanazt ne túl gyakran, hogy legyen változatos az étrendje. Adhatnál neki legalább hetente egy-két darabka narancsot vagy mandarint is, ha nem akarja enni, a kezedből add, vagy kevés levet kiskanállal. Próbálkozz kevés zellergyökérrel is, pasztinákot, kevés kaporzöldjét és így tovább.

A tápja legyen jó minőségű, és ne kapjon ebből sokat, hogy egyen nagyobb mennyiségben szénát. Fogyasszon elég folyadékot is, ha azt tapasztalod, hogy nemigen iszik vizet, adhatsz neki valamilyen natur levet is alkalmanként, pl. almalevet, répalevet vagy akár áfonyateát (cukor nélkül!).
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző wizsu
Tag 

#3 | Elküldve: 5 Jan 2008 12:21 
Köszi a választ! A nem túl aktiv állapot azt jelenti nála, hogy nem akar nagyon kijönni a ketrecéből (egyébként szabadon járhat-kelhet, amikor itthon vagyunk). A ketrecen belül mozog, eszik, iszik, de pl. régebben amikor hazajöttünk, csipogott és kikisért minket a konyhába, mert tudta, hogy etetés van, most ilyet nem csinál. Régebben kiment az előszobába megrágni a szőnyeget , most azt sem teszi. A szélütéses/epilepsziás roham után normális a mozgása, nem nagyon látunk koordinációs zavart.
Köszi a tanácsokat az étrenddel kapcsolatosan. Sajnos a narancsot nem szereti és nem is eszi meg, de a levével majd megpróbálkozunk. Megpróbálkozunk a javaslataiddal és majd jelentkezem, remélem, jó hirekkel. Köszönöm még egyszer!

Szerző bandika
Tag 

#4 | Elküldve: 28 Jan 2008 19:20 
27 Már 2008 17:36 - Attached on merging:
Beteg a tengerimalacom

Sziasztok!
A tengerimalacom véreset pisil!voltam állatorvosnál és azt mondta hogy ne aggódjak!de én aggódok!!szerintetek mit csináljak?mit adjak neki enni?írjatok!

Szerző Gemon
Admin Nő

#5 | Elküldve: 30 Jan 2008 09:25 | Szerkesztve: Gemon 
Tartsd megfigyelés alatt, lehet, hogy csak átmenetileg vörös színű a vizelete, ez akkor történhet meg, amikor olyan táplálékot fogyaszt (pl. vörös cékla), ami megfesti a vizeletét és így nála a vérvizelés látszatát kelti. Ha továbbra is ilyen a vizelete, adj neki naponta egyszer 1/4 tőzegáfonya kapszulát, ha felnőtt malac, ha kölyök, akkor egynyolcadot.
http://www.celsus.hu/hu/termekek/celsus-tozegafonya-kapszula
és később majd írd meg, milyen a vizelete (mennyit vizel, milyen a színe) és egyéb tünetek is (pl. leellenőrzöd a nemi szerve körül, nedves-e, gyulladt-e és könnyen vizel vagy felsír stb.), ha van ilyen.

Tegyél alá pokrockát vagy törülközőt, azon feküdjön, és növessz neki búzafüvet is.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Mary
Tag 

#6 | Elküldve: 30 Jan 2008 14:35 
A malackám jobb lába alatt van egy dudor. Először arra gondoltam zsírmirigy, de elvittem orvoshoz is. Nemrég vettem észre, de szerintem nőtt is azóta. A doki szerint emlődaganat. Egy másfél éves kislánynál? Mennyire számít ez gyakori betegségnek a cocáknál? 10nap múlva kell visszavinnem ellenőrzésre, mert most nem csináltak vele semmit, a doki meg akarja nézni, hogy nő-e tovább az a bigyó. Borsó nagyságú, és elég kemény, de a malacot nem zavarja, ugyanolyan aktív, kedves és jó étvágyú sípológép, mint eddig. Mennyire kell aggódnom?
Köszi
Mary

Szerző Ada
Tag 

#7 | Elküldve: 2 Feb 2008 11:19 
Sziasztok!A tengerimalacomnak hasmenése van, magkeveréket adtam neki, meg kapot két karika uborkát délután meg este!Attól lehet?

Szerző Gemon
Admin Nő

#8 | Elküldve: 2 Feb 2008 23:24 | Szerkesztve: Gemon 
És a széna? Az mindig előtte van?

Az ubit nagyon szeretik, de rizikós kicsit többet adni, mert fennáll az a veszély, hogy vegyszerezett. Én is adok nekik ubit, egy keveset, de mindjárt utána szénát teszek eléjük (megjegyzem, emellett az etetőben állandó jelleggel van széna), hogy a rostgazdag "utánpótlás" meglegyen.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Névtelen
 

#9 | Elküldve: 5 Feb 2008 18:57 
Hello!
A malackám reggel óta nem eszik-ami nála elég ritka mivel egész nap éhes.
Furcsán veszi a levegőt és nem nagyon mászkál..
Aki tud lécci segítsen.

Szerző Névtelen
 

#10 | Elküldve: 5 Feb 2008 19:48 
olyan mitha nehezére esne levegöt venni és szüttyög is közbe..
kérlek segítesetek már
azért erre az oldalra írtam mert azt hittem h itt kapok-gyors-választ...

a malackám már 3-4 éves lehet...toto a neve..

Szerző Gegec

Tag 

#11 | Elküldve: 5 Feb 2008 21:44 
És miért nem vitted el még orvoshoz? Az a legjobb megoldás... Ha nem eszik, egy idő után el fog pusztulni. Én a helyedben vinném a dokihoz amint lehet!

Szerző Névtelen
 

#12 | Elküldve: 5 Feb 2008 21:49 
Mert este már nem lehet orvoshoz vinni..és itt nem vmi jó orvos van..
És reggel még evett..
A világ legszebb tengrimalaca VOLT..:-(:-(:-(:-(
Sose láttam még hozzá hasonlót..
Azért kössz...

Szerző Gemon
Admin Nő

#13 | Elküldve: 5 Feb 2008 22:52 | Szerkesztve: Gemon 
Adj neki C-vitamint, ha lehet, Cebion csepp formájában kb. 4-5 cseppet és tartsd valami melegen, pl. melegíts törülközőt és azt tedd alá. Jó volna adni neki Bio-Lapis port vagy Laktifermet, állatpatikában találsz, ez a bélflóráját védi és talán serkenti az étvágyát is, ha közben adsz neki enni, megpróbálod etetni, itatni, mert különben állapota még tovább romlik, méghozzá rohamosan. Olvasd el ezt és alkalmazd:
http://www.gemon.ro/mesterseges.htm
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Gemon
Admin Nő

#14 | Elküldve: 5 Feb 2008 22:55 
Volt....?
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Névtelen
 

#15 | Elküldve: 5 Feb 2008 23:43 
Gemon! Köszi szépen a segítésget..de délelött óta volt csak baja és estére már meghalt szegénykém
Semmit nem változtattunk vele kapcsolatban..annyi h egy másfajta alommal takarítottam ki tegnap..de nem hiszem h ez gondot okozott volna.
Nem tudom mi lehet az amitöl egy nap alatt meghal egy kismalac..és nagyon féj..mivel már évek óta velem volt..és tényleg nagyon szép..forgós kis cucu
Egyszercsak nem kellett neki a kaja..meg furcsán vett levegöt,nem nagyon mozgott....10percenként néztem és egyszer csak meghalt...
Bocsi,h ilyan hosszút írtam..csak most nagyon rossz
Köszi a segítséget..Szilvi

Oldal  Oldal 1 / 231:  1  2  3  4  5  ...  227  228  229  230  231  Következő » 
Beteg a tengerimalacom tengerimalac.gemon.ro fórum / Beteg a tengerimalacom / Beteg a tengerimalacom Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®