Logo

Szeretettel üdvözlünk!

Mit kell tudnia egy kezdő tengerimalac-tartónak?   Mérgező és alkalmazható antibiotikum készítmények   Zöldfélék, zöldségek és gyümölcsök tápanyag- és C-vitamintartalma   Honlaptérkép   Örökbefogadásra váró tengerimalacok   Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület   Keresés   Fotogaléria   Megtalálsz a Facebookon is!
tengerimalac.gemon.ro fórum

miniBB ®
 | Fórumok | Fórum szabályzat | Képfeltöltés | Szavazás | Regisztráció | Válasz | Keresés | Statisztika |

Beteg a tengerimalacom tengerimalac.gemon.ro fórum / Beteg a tengerimalacom /  

Vérzik!

Oldal  Oldal 1 / 9:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Következő »  
Szerző galerik
Tag Férfi

#1 | Elküldve: 20 Jan 2010 19:43 
Képzeljétek Lujzika ma délután elkezdett vérezni ott.Én úgy tudtam a tengerimalac nem menstruál.Nem volt semmi baja normálisan evett ivott mászkált és délután kezdődött.Folyamatosan nyüszögött CSubi megfolyamatosan nyomta neki az udvarló hangot.Felhívtam az állatrendelőt azt mondta az orvos előfordulhat hogy vérzik, lehet hogy vetél pedig dec20án szült,bár sztem ez hülyeség hogy maradt volna benne.
Most külön tettem akváriumba, ne zaklassa Csubi.Lujzika megnyugodott,de még úgy láttam egy picit vérzik a fiú pedig megvan őrülve a ketrecbe.Ha holnap is vérzik elviszem a rendelőbe.

Szerző Gemon
Admin Nő

#2 | Elküldve: 20 Jan 2010 20:03 | Szerkesztve: Gemon 
Előfordulhat, hogy vérzik, de akkor aggódalomra ad okot, jól tudtad, a tengerimalac nem menstruál.

lehet hogy vetél pedig dec20án szült,bár sztem ez hülyeség hogy maradt volna benne.

Ha december végén lefialt, mért van együtt a hímmel? Pihennie kéne, azért hallatt olyan nyüszögő hangot, mert menekülni szeretne a hím elől, ha folyamatosan vemhesül, a szervezete legyengül és végül elpusztul.

Egyiket ajándékozd el, itt a fórumon találsz neki szerető gazdit, a másik mellé meg fogadj örökbe egy vele azonos nemű malackát. Azt is megteheted, hogy ivartalanítod a hímet, de csak olyan orvossal, akinek van tapasztalata, ivartalanított már malackát.

Gondold meg jól, mit teszel, az állataid kedvéért keress egy jó megoldást, olyat, ami a nőstényt nem teszi ki ilyen kockázatnak, Lujzika szegény ne fizesse meg ennek a tévedésnek az árát, tedd őket külön és hozz egy jó döntést, mi segítünk ebben, ha igényled.

Most legyen egy külön ketrecben vagy ráccsal elválasztva a hímtől, és tegyél alája meleg törülközőt, a nemi szervénél kend be körömvirágkenőccsel (ártani nem árt, lehet, hogy jót tenne) és adj neki C-vitamint (Vagy Cebiont), igényli nagyon!
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző galerik
Tag Férfi

#3 | Elküldve: 20 Jan 2010 20:19 
áhhh.
Akkor nem lehet folyamatosan fiú lány együtt tartani.pfffffffffffff
mit csináljak????Fiú fiúval vagy lány lánnyal igy jó tartani.Vagy a fiút teljesen külön.ezt tényleg át kell gondolni.

Szerző kszilvi

Tag Nő

#4 | Elküldve: 20 Jan 2010 20:54 
Szedd szét őket! Külön legyenek, azonos neműeket tarts együtt, ennyire egyszerű!

Elég nyilvánvaló szerintem, hogy folyamatosan vemhesülni tud, de ha ennyit sem tudsz róluk, akkor nagyon jó malactartó lehetsz. Már az ellés után 1-2 óra múlva újra vemhesülhet, ami úgy néz ki, h ő szoptat ami már alapból terhelhető lehet, bár jó kaja mellett nem, széna vízzel állandóan plusz zöldség, gyümölcs napi 2*. Szóval miközben ő szoptatja még a kölykeit 3-4 hétig már javában vemhes. Ami ahhoz vezet, ha nem tudnád, hogy meg hal, mert le gyengül, kívülről és belülről is használják, energiáját, tápanyagot, ami kéne ahhoz, hogy életben maradjon.
Fotós oldalam: https://www.facebook.com/SzilviPhotography

Szerző galerik
Tag Férfi

#5 | Elküldve: 20 Jan 2010 21:13 
fél éve tengerimalacozom.tudom hogy folyamatosan vemhesülhet.csak nem gondoltam hogy ennyire nem birja JÓJÓ ez az én hülyeségem.De azért milyen dúrva hogy pl az állatkereskedésbe se mondták a nagytudásuak hogy te paraszt ne tarsd együtt őket.Na mindegy!reméljük nem hal bele.

Szerző Henry
Moderátor Nő

#6 | Elküldve: 20 Jan 2010 21:29 
kszilvi
El lehet mondani mindent, csak nem mindegy hogyan nem jellemző rád,hogy így beszélsz
galerik
Légyszives olvasd el gemon honlapját, ( www.gemon.ro/hu.htm) azon belül is a A tengerimalac szaporodása részt sok kérdésedre választ kapsz
A fiút ne tartsd teljesen külön,mert a hímek nehezen viselik a magányt!
Gemon sokat segített azzal,hogy felvázolta neked a lehetőségeket a jó döntés a te kezedben van....a kislányt azért jobb,ha orvos is látja
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik." Antole France
Malackáim: Mazsola, Kormi, Tádé, Csubakka

Szerző galerik
Tag Férfi

#7 | Elküldve: 20 Jan 2010 21:35 
szerintetek lányt lánnyal vagy ivaros fiút ivaros fival jobb tartani,mert én biztos nem fogok ivartalanítatni.

Szerző Henry
Moderátor Nő

#8 | Elküldve: 20 Jan 2010 21:39 | Szerkesztve: Henry 
Felesleges két fiút ivartalanítani ha együtt vannak, csak akkor kell ivartalanítani a fiút,ha a kislánnyal lesz majd...de mivel azt mondod,hogy nem akarsz ivartalanítani akkor a kislány mellé kell majd keresned egy kislányt és a fiút vagy elajándékozod vagy mellé is keresel egy kisfiút, de akkor már nem lehetnek lánnyal és ne is legyen túl közel egymáshoz a két ketrec...az végzetes lehet
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik." Antole France
Malackáim: Mazsola, Kormi, Tádé, Csubakka

Szerző Gemon
Admin Nő

#9 | Elküldve: 20 Jan 2010 22:14 | Szerkesztve: Gemon 
galerik, miközben mi itt beszélgetünk, figyeld a nőstényt, lehet, hogy felfázott, vagy valami belső baja van, vagy veseköve, a vérzés aggasztó, nem hagyhatod csak úgy sorsára, melegíts törülközőt és tedd alá, adj neki Cebion cseppet, ha nincs, vegyél holnap, és orvos kéne lássa, akár el is pusztulhat, ha továbbra is vérzik, meg kell vizsgálja az állatorvos.

Mi segítünk gazdit találni az egyiknek, ha ide felteszel egy hirdetést, a másiknak meg fogadhatsz örökbe egy malackát innen a fórumról, hogy két azonos nemű malackád legyen. De most a nőstény egészsége a fontos, legyenek külön és a nőstény gyógyuljon meg.
"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelidít." (Saint-Exupéry)

Szerző Cucuka
Tag Nő

#10 | Elküldve: 20 Jan 2010 22:45 
A malackája esetleg nem vetélhet? Mivel dec.20-án lefialt, aztán elvileg újra vemhesült is, mivel együtt maradt a papával, akkor most már jó 4 hetes (majdnem 5) terhes lehet ismét, és ha gyengébb a szervezete, vagy a picik nem tudnak rendesen fejlődni, esetleg felfázott, akkor sajnos valós aggodalom lehet egy kezdődő vetélés is, ami vérzéssel jár nála...
Szerintem is feltétlenül vidd el orvoshoz, ahogy a többiek is mondták, ha vérzik, ha nem, nehogy nagy baj történjen!
És olvasgasd szorgalmasan a fórumot, nagyon sokat tudsz innen tanulni, és legközelebb már nem történik meg veled ugyanez!
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél." (Antoine de Saint-Exupéry) Malackáink: Mimi és Csoki

Szerző rose
Tag Nő

#11 | Elküldve: 20 Jan 2010 23:25 
galerik

Nem akarlak bántani, ne érts félre, de csak ha az ember józan ésszel belegondol, rájön, hogy se embernek se állatnak nem jó ha egyik kölyköt szüli a másik után, mint a kihordás, mint a szülés, mint a szoptatás rengeteg energiát emészt fel! És ha nincs ideje felerősödni, erőt gyűjteni, annak nincs jó vége...Mikor hozzám került az első hörcsögöm(aki lány volt), sosem jutott eszembe, hogy vegyek mellé egy fiút, hogy legyen sok kicsit, de a malac szaporítás sem fordult meg e fejemben soha, mert azt szeretném, ha minél tovább varázsolnák szebbé, tennék színesebbé a szürke hétköznapjaimat, mert, már attól boldog vagyok hogy egyáltalán léteznek, ha nézem őket mikor fekszenek, mikor esznek vagy hallgatom, ahogy "beszélgetnek". És szeretném, ha ez minél tovább tartana.
Nem is tudom, számomra olyan alapvetőnek tűnik, hogy nem is értem, mások miért nem ismerik fel ezt.

Egyébként mindegy melyiket választod, nincs olyan, hogy melyik a jobb, ennél mind a két lehetséges megoldás jobb! Két nőstény remekül elvan együtt, de két ivaros hím is ugyan olyan harmonikus kapcsolatban tud lenni, ha nincs a közelben nőstény, nem érzik a szagát. Bármelyiket választod, mindegy, csak ne hagyd ezt a párosítást így!
És arra ügyelj, hogy megfelelő legyen a korkülönbség! Bármelyiket is választod, mindenképpen 1-2 hónapos kicsit válasz társnak, hogy a dominancia adott legyen!
A lánycocának meg szorítok! Remélem nem lesz komoly baja...
"Minden összefügg mindennel. Ami a Földet éri, az eléri a Föld gyermekeit is."
(Chief Seattle)

Szerző rose
Tag Nő

#12 | Elküldve: 20 Jan 2010 23:34 
galerik

Ne várd, hogy állatkereskedésbe ilyenre figyelmeztetnek.
1. Sokszor egyáltalán nem is értenek a malacokhoz, még a nemüket sem tudják megállapítani! Meg ne várjunk csodát egy olyan hely dolgozóitól, akik képesek egykupacba tartani fiú és lány cocákat, sokszor a gazdi már vemhesen viszi haza a cocáját.
2. Az állatkereskedések szaporítókból tartják fenn maguk, ahol nem a minőség, hanem a mennyiség számít, vagyis az ő érdekük is, hogy aki tőlük vásárolt malit, az majd a születendő kicsiket oda is vigye vissza, adnak érte mondjuk egy zsacsi tápot, ők meg szépen bezsebelik a hasznot.

Egy ilyen helyen nem fognak normális tájékoztatást adni.
Ha az ember komolyan gondolja az állattartást, akkor kénytelen maga utána járni az interneten (persze gyakran ott is ütközik az ember hülyeségekbe), olvasni könyveket.
"Minden összefügg mindennel. Ami a Földet éri, az eléri a Föld gyermekeit is."
(Chief Seattle)

Szerző kszilvi

Tag Nő

#13 | Elküldve: 20 Jan 2010 23:40 
Henry

Bocsi, hát most ez így jött ki belőlem, gondoltam, hogy valakinek nem fog tetszeni. Sajnálom... vagy nem, mivel egy csomó oldalon is le van írva, csak olvasnia kellett volna valahonnan, az meg, hogy a kereskedésben nem szóltak. Ők maguk együtt tartják a fiúkat lányokat, kevés hely van ahol nem. Már 2 hónaposan úgy vesznek sokan kislány malackákat, hogy vemhesek, akkor miért pont neked/nekünk szólnának?! Ja és persze ők ezt sem közlik veled, pedig tudják, hogy már tuti vemhes szerencsétlen kis állat, a legtöbb.

Nah mindegy én most így írtam, ha nem tetszett volna valakinek hát bocs.
Fotós oldalam: https://www.facebook.com/SzilviPhotography

Szerző gardosik
Moderátor Nő

#14 | Elküldve: 21 Jan 2010 00:27 
Galerik,
Mindenképpen vidd el dokihoz, h kitapogassa a pociját! Reméljük nem vérzik el... Nálunk ivartalanított fiúk vannak, de az országban elég kevés doki ért hozzá!
Tudnod kell, h a tengerimalackák nagyon fejlett utódokat hoznak a világra, gondolj csak az 1 napos egérre és egy 1 napos malira, ég és föld. Ebből kifolyólag az anya szervezete teljesen kimerül, ezért kell 6 hónapot pihentetni! Kérlek vidd el dokihoz, nagyon várjuk a fejleményeket. Addig is jobbulást Lujzikának!!!!!!

Szerző Anita
Tag Nő

#15 | Elküldve: 22 Jan 2010 13:29 | Szerkesztve: Anita 
Szia galerik!
Mint friss malactartó, csakis biztatni tudlak, ne add fel, ha sokat olvasgatod gemon oldalát, vagy csak a hozzászólásokat a fórumon, hamar belejössz a malactartásba. Persze idő kell ahhoz, hogy profi legyél, én is folyamatosan tanulok.
Ha nem baj, hogy beleszólok, szerintem is ajándékozd el valamelyik malit, amíg teljesen nem kötődsz hozzájuk. Ha sokáig vársz a döntéssel, egyre nehezebb lesz. Legalábbis én el se tudnám képzelni, hogy bármelyikről is lemondjak, annyira megszerettem mindkettőt.
A kisállatkereskedésekről meg csak annyit, amellett, hogy egyetértek az előttem szólókkal, nekem is mondták a butaságukat, hogy két azonos neműt nem lehet tartani, mert széttépik egymást. Ez hazugság, meg butaság. Hallgass a fórumtagokra és bízz bennük nyugodtan.
Jobbulást a malackádnak!
Amúgy üdv a fórumon!
"Bolygónk intelligenciájának végösszege állandó. Népessége folyton növekszik!" /Vavyan Fable/

Oldal  Oldal 1 / 9:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Következő » 
Beteg a tengerimalacom tengerimalac.gemon.ro fórum / Beteg a tengerimalacom / Vérzik! Fel
Válasz Ugrás az idézett hozzászóláshoz
 

 ?
Használhat saját nicknevet jelszó nélkül, ha azt még nem regisztrálták.
 
Éppen itt van: Vendégek - 1
Tagok - 0
Legtöbb látogató egyszerre: 543 [22 Okt 2018 23:41]
Vendégek - 543 / Tagok - 0
Adatvédelmi nyilatkozat     |  
  tengerimalac.gemon.ro fórum Powered by Community Script miniBB ®